Kiderült, hogy Laurinyecz Ákos nem felejtett el gólt lőni. Interjú a Gyöngyösi AK játékosával

 

laurinyecz-akos2.jpg

– A nyáron tértél vissza Gyöngyösre. Mi volt az oka, hogy eljöttél a Pénzügyőrtől?

– Először is, ha tavaly a Gyöngyössel feljutunk az NB3-ba, akkor valószínűleg ott maradtam volna. Ezért is tértem szívesen vissza, mert már akkoriban egy remek közösséget és klubvezetést ismertem meg. Másodszor, mindenképp olyan helyen szerettem volna focizni, ahol az edzősködést is el tudom kezdeni. Ez a Pénzügyőrnél nem volt lehetséges és az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a klubvezetés és én is úgy döntöttünk, hogy mindkét félnek jobb ha külön válnak útjaink, de ennek ellenére nagyon sok barátra találtam az elmúlt egy évben.

– 2015/2016 tavaszán, a Heves megyei bajnokságban 15 meccsen 17 alkalommal találtál az ellenfelek hálójába, most az NB3-ban 6 mérkőzésen már 4 gólnál tartasz. A Pénzügyőrnél viszont koránt sem voltál ilyen termelékeny, 31 találkozón mindössze 3 gólig jutottál. Mi ennek az oka?

– Több oka is van ennek. Először is biztos, hogy nekem is másképpen kellett volna csinálni dolgokat, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a csapat stílusa nem volt könnyen összeegyeztethető az én játékstílusommal, de úgy látszik, hogy csak nem “felejtettem el gólt lőni!”

– Milyen tervekkel vágtatok neki a mostani szezonnak?

– A biztos bennmaradás volt kitűzve.

– Eddig 1 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség a mérlegetek. Mennyire vagy ezzel elégedett?

– Ha azt nézem, hogy eddig csak egyszer kaptunk ki, akkor elégedett vagyok, de nyilván a döntetlenek helyett jó lett volna egy-két győzelem, tehát eddig felemásak az érzéseim.

– Miként készültetek a Füzesgyarmat elleni mérkőzésre?

– Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy több játékost is ismertem közülük, így segítséget tudtam nyújtani a szakmai stábnak a felkészülésben, de természetesen az edzőink is mindig feltérképezik az aktuális ellenfelet.

– Milyen benyomást keltettek a gyarmatiak?

– A Füzesgyarmat kiváló játékosokból álló csapat, amely szerintem nem a bennmaradás ellen fog küzdeni.

– Nem sokkal az első félóra vége után vezetést szerzett a Füzesgyarmat, amelyre csak néhány perccel a találkozó vége előtt tudtatok válaszolni. Milyen volt a meccs? Kinek volt több helyzete?

– A találkozó elején a Gyarmat magához vette a kezdeményezést, de a mérkőzés összképe alapján igazságos volt a döntetlen, mert 1-0 után az ellenfélnek is volt helyzete, de viszont az egyenlítés után nekünk is adódott még lehetőségünk.

– Miként esett a gólod?

– Bartha Roland a pálya szélén megverte védőjét, és az ötös sarkára a rövid oldalra centerezett, ahol én érkeztem és egy átvétellel lefordultam a védőről, majd bal lábbal a rövid sarokba rúgtam a labdát.

– Milyennek ítéled meg a Keleti csoport erőviszonyait, illetve miben más, mint a Közép csoport?

– Ahogyan a Közép csoportban, így a Keletiben is sok hasonló erejű csapat van. Sokszor csak a napi sportforma dönt. Az látszik, hogy a Monor kiemelkedik, de utána valószínűleg szoros lesz a mezőny.

– Milyen eredményt vársz csapatodtól a bajnokság végére?

– Én is a magabiztos bennmaradást érzem reálisnak.

– Szerdán a Pénzügyőrrel játszotok a Magyar Kupában. Ez egy kicsit pikáns lesz számodra. Mit vársz a meccstől?

– Valóban pikáns találkozó lesz számomra, de én szeretem az ilyeneket…, reálisan nézve jelenleg a Pénzügyőr előrébb tart, mint mi, de a kupában bármi megtörténhet és hazai pályán mindenki ellen győzelemre játszunk.

Szécsi József