Kétezer-ötszáz néző előtt verte a Kaposvár az ETO csapatát. Interjú Lakatos Gergővel

 

Az újonc Kaposvári Rákóczi FC legelső NB3-as mérkőzésén az ETO FC Győr csapatát fogadta. A nyáron a győriek nagyon komolyan megerősítették játékosállományukat, ennek ellenére pont nélkül távoztak Kaposvárról. A győztes gólt szerző Lakatos Gergővel beszélgettünk.

– Úgy olvastam, hogy rengetegen kilátogattak a mérkőzésre. Tényleg két és fél ezer néző volt?

– Igen, szerencsére nagyon sokan kijöttek. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyien voltak, de higgyünk annak, amit írtak az újságok.

– Sok szurkoló érkezett Győrből?

– Ahogy láttam Győrből is elég szép számmal jöttek.

– Milyen volt a mérkőzés? Igazságosnak érzed a győzelmeteket?

– Egy jó iramú nagyon nehéz és fárasztó mecset játszottunk a győriekkel és szerencsére sikerült nyernünk. Nagyon sokat tettünk a három pontért a pályán, s ezért igazságosnak érzem.

– Te lőtted a győztes gólt. Felelevenítenéd hogyan történt?

– Igen én szereztem a találkozó egyetlen gólját, s ezzel meg is nyertük a meccset. Egy szöglet után visszafejelték a hosszúról a labdát, ami elém került, sikerült átvennem és fordulásból kapura lőnöm, ami hála istennek gól is lett.

 

Videó: ETO FC Győr

 

– A felkészülési mérkőzések eredményei is azt mutatták, hogy jó formában vagytok. Számítottatok rá, hogy legyőzitek a győrieket?

– Igen, egy jó felkészülésen vagyunk túl. Az edzőmeccsek is jól sikerültek úgy érzem a csapat is jól összekovácsolódott és ennek meg is lett az eredménye. Nagyon bizakodtunk benne, hogy hazai pályán meg tudjuk fogni a Győrt és ezzel remek rajtot veszünk.

– Úgy gondolom, hogy egy ilyen győzelem megadta az alaphangot. Feldobja játékosokat és az értetek szorítókat. Látsz arra esélyt, hogy harcban lesztek majd a feljutásért?

– Ezzel a győzelemmel nagyon jó irányba indultunk el a feljutás érdekében, de nagyon sok meccs van még vissza a bajnokságból, majd meglátjuk, hogy mi lesz a végén, de bízom benne, hogy a feljutás is meglehet a csapatnak.

– A Kaposvár színeiben már játszottál az NB2-ben, a megye I-ben, s most az NB3-ban. Eljöhet egyszer az első osztály is?

– Igen minden osztályban sikerült játszanom, remélem eljön annak is az ideje.

Szécsi József