Két vereség után a bajnokesélyesnek hitt Szeged-Grosics ellen támadt fel a Szekszárd.

A Szekszárd idegenben győzte le 1-0-ra a Szeged-Grosics Akadémia együttesét. Kvanduk Jánossal beszélgettünk.

 

– Hogy sikerült a nyári felkészülés? Milyen változás történt a játékosállományban?

– Nem volt komolyabb játékosmozgás a csapatban így leginkább nyugodtan telt a nyarunk, napi egyet edzettünk, munkaidő után. Remélem, hogy az őszi szezon végén azt mondhatjuk, hogy sikeres is volt. A csapat jó része évek óta együtt játszik, négy játékos érkezett, de közülük 3 (Dombi, Major, Steinbach) sajátnevelésű játékos, így ismerősként tértek vissza, Dudásnak is könnyű dolga volt a beilleszkedéssel. Preininger, Dallos, Kovács és Kozics máshol képzelte a jövőjét.

– Milyen célokkal álltatok rajthoz?

– Előzetesen úgy gondoljuk, hogy a nyugodt bent maradás lehet a reális cél számunkra a tovább erősödő Közép csoportban.

– Az első két fordulóban vereséget szenvedtetek a Kozármisleny, majd a Dunaújváros csapata ellen és ezt követően a Szeged-Grosics Akadémia együttese várt rátok. Azt hiszem, hogy sokan már előre elkönyvelték a harmadik vereségeteket, ehhez képest a forduló egyik meglepetését okoztátok. Milyen taktikát dolgoztál ki erre a meccsre?

– Szerintem, ha megnyerjük az első két mérkőzésünket, akkor is a Szeged-Grosics lett volna a mérkőzés egyértelmű esélyese és az, hogy Ők egy jobb csapat az a győzelmünk ellenére sem változott meg, és bárki, aki legyőzi őket a jövőben, az meglepetés lesz. Az alap játékelképzelésünk nem tért el jelentősen az első két mérkőzésétől (nem is volt rá okunk, hiszen a játékunk rendben volt), felkészültünk arra, hogy jóval többet lesz játékban a labda, mint más csapat ellen, és jóval kevesebbet lesz nálunk, mint általában. Igyekeztünk kijavítani, azokat a védekezési hibákat, melyeke az első két mérkőzés negatív eredményéhez vezettek.

 

 

 

– Milyen volt a játék képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– A Szeged birtokolta többet a labdát ez teljesen egyértelmű, ennek ellenére mindkét csapat 6-6 alkalommal veszélyeztette komolyan az ellenfél kapuját (az én értékítéletem szerint).

– Mely játékosok teljesítményével voltál a leginkább elégedett?

– Mindenképpen ki kell emelnem a kapitányunkat, Aréna Ármint, aki bár még csak 22 éves, de már 6 éve játszik a felnőtt csapatban és harmadik éve csapatkapitány, az Ő példamutató elszántsága rengeteget jelent nekünk. Ezen a mérkőzésen bőven akadtak társai: Károly Viktor, Nagyváradi Olivér, Csigi Ádám, Füredi Patrik, Fejes Péter. És Dombi Gergő sem akármilyen gólt szerzett, a labda átvétele és az az ütemcsel káprázatos volt.

– Szombaton az Iváncsa csapatát fogadjátok. Mire számítasz?

– Ami biztos, hogy a Domján Attilát meccs után meghívom egy pohár kitűnő szekszárdi borra, minden más bizonytalan. A tavasszal jó-izgalmas mérkőzést játszottunk ellenük hazai pályán. Apróságok fognak dönteni, remélem a mi javunkra.

– Miként látod a Közép csoport erőviszonyait? Mely csapatok lehetnek majd az elsők között és várhatóan kik lehetnek majd bajban a végelszámolásnál?

– Van szerintem 5-6 csapat, amely a dobogós helyekért küzd, Szeged 2011, SZEOL, Dunaújváros, Kozármisleny, Iváncsa, Kecskemét, bár én a PMFC-t sem írnám le és akkor még a Dabast nem is említettem (persze minden évben van egy meglepetés csapat, az eddigi eredményei alapján, akár a Taksony is lehet), a többiek nagy küzdelmet fognak folytatni a középmezőny helyeiért. Szerintem nincs egyértelműen kilátástalan helyzetben lévő csapat.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply