Két mérkőzés után négypontos a Jászberény. Interjú Ludasi Martinnal

– Miként értékeled az elmúlt szezonbeli harmadik helyezéseteket?

– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Elsődleges célunk a feljutás lett volna, ám a gyengébb hazai szereplés miatt ez nem sikerült. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy 5 éve alakultunk, és ennyi idő alatt egy 3. helyezés büszkévé teheti a várost, lakosokat és minket, játékosokat egyaránt.

– A nyáron jelentős játékosmozgás volt nálatok. Jó pár meghatározó labdarúgó távozott. Miként sikerült pótolni őket?

– Eleinte féltem, hogy a 3-4 stabil játékosunk kiesése meghatározza az évünket, de olyan játékosokkal sikerült pótolni őket, akikben benne van a győzni akarás, illetve olyan egységet tudunk alkotni az újakkal, amiben régen volt részem itt Jászberényben.

– Eddig két újonc együttessel mérkőztetek meg. Elégedett vagy a megszerzett négy ponttal?

– Egyáltalán nem! Nagyon fájdalmas az a 2 pont veszteség, amit ott hagytunk Gyöngyösön, úgy gondolom, kötelező lett volna a győzelem.

– Korán hátrányba kerültetek a Tiszafüred elleni bajnokin, de sikerült fordítanotok. Milyen volt a meccs, melyik csapat volt többet támadásban, kinek adódott több helyzete?

– Ahogy illik, hazai pályán nekünk volt több helyzetünk, több ziccerünk, de sajnos ezeket nem sikerült értékesítenünk, így nem adja vissza az eredmény a helyzetek arányát.

 

Videó: Jász Trió TV

 

 – Hogyan estek a gólok?

– Egy szerencsétlen szituációból indult a Tiszafüred gólja, egy előrevágott labdával megindult az ellenfél támadója, és a hosszún érkező csapattársának már nem volt nehéz dolga. A mi első gólunk egy bedobásvariációból született, és menetrendszerűen Tisza Kálmán érkezett a hosszún, majd 5 méterről magabiztosan a kapuba célzott. A második egy szabadrúgással indult, amit Mile Krisztián 30-ról megeresztett, ezt még a kapus védte, de kipattant róla és újra lecsapott Tisza.

– A Tiszafüred ellen mennyire voltál elégedett a saját, illetve a csapatod teljesítményével?

– A csapat teljesítménye még hagy kívánnivalót maga után, de mivel sok az új játékos, idő kell az összeszokottsághoz. A magam teljesítményével sem vagyok megelégedve, ennél többre vagyok képes, de alig várom a soron következő mérkőzéseket, hogy megmutassam, mit tudok.

– Miként látod a Keleti csoport erőviszonyait, és milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Idén a Keleti csoport egy nagyon kiegyenlített bajnokság lett. Sok az újonc csapat, nem ismerjük őket, így bármelyik meccsen érhetnek bárkit meglepetések. Ha engem kérdeztek, a tavalyi 3. hely alá nem akarom adni, sőt nem lehetetlen a bajnoki cím sem!

Szécsi József