Két forduló után hatpontos a THSE-Szabadkikötő és jelenleg a harmadik helyen áll. Interjú Strebek Marcell vezetőedzővel

– Remekül kezdtétek a bajnokságot, hiszen két mérkőzés után hat pontotok van. Úgy gondolom, hogy ez minden várakozást felülmúl. Miként látod ezt?
– Én is úgy gondolom, hogy ez egyelőre álomszerű. Öt hete kezdtünk el együtt dolgozni a csapattal, egymással teljesen ismeretlen emberekkel. A játék még nem az igazi és nagyon sokat kell fejlődnünk, de úgy néz ki, hogy egy olyan közösséget sikerült összehozni, amely mindent meg tud tenni a győzelemért. Nekünk pillanatnyilag ez a legfontosabb. Nagyon sok munka áll előttünk.
– Jövő héten lesz egy nagy ugrás, átlépitek Budapest határát, Veszprémbe utaztok. Különleges dolog lesz számotokra vidéken játszani, hiszen mióta a BLSZ4-ben elkezdtétek, egészen mostanáig csak Budapesten léptetek pályára bajnoki mérkőzésen.
– Valóban nem vagyunk hozzászokva, ezért a nyári felkészülés során ezt is „gyakoroltuk”, lementünk Putnokra egy edzőmeccsre. Szoknunk kell, hogy egy nagy utazás után, miként tudunk belemenni egy meccsbe. Várakozással teli vagyok. Úgy gondolom, hogy hat pont birtokában végképp nincs Veszprémben veszítenivalónk.

 

sam_7023.jpg

További fotók a fényképre kattintva!

– Megmondom őszintén a szezon kezdete előtt én is, mint ahogy sokan mások is úgy voltak vele, hogy tuti, hogy a Tintahalak lesz majd az egyik kieső. Azt hiszem, hogy ezt most át kell értékelni.
– Nagyon sokaktól ugyanezt a visszajelzést kaptam. Úgy gondolom, hogy volt benne logika, hogy úgy gondolták, hogy mi leszünk az egyik kieső, bár nem tudhatták, hogy mely játékosok érkeznek hozzánk és hogy milyen munkát végzünk. Az biztos, hogy olyanok jöttek, akik az NB3-ban valahol máshol nem nagyon kaptak játéklehetőséget, vagy kiestek a csapatukkal, illetve 18 éves ifjúsági játékosok, ebből kifolyólag én is úgy gondoltam, hogy mi leszünk az egyik kiesőjelölt. Egyelőre örülök annak, hogy ennyire sikeresek vagyunk.
– Hányan maradtak a tavalyi csapatból?
– Nyolcan. A mai napon közülük egy fő kezdett és végül még kettő pályára lépett. A többiek a tartalékcsapatunkkal készülnek.

Szécsi József