Kesztyűs Barna az NB3-ban is odateszi magát. Mesterhármast ért el a Mórahalom ellen

– Nemcsak a Paks első, hanem a második csapata is remekül szerepel saját bajnokságában. Ebben az évben elsősorban a tartalék együttesben jutottál szóhoz. Milyennek ítéled meg az NB3 Közép csoportjának színvonalát?
– Megmondom őszintén, hogy ebben a bajnokságban is vannak nagyon jó mérkőzések. Színvonalas, hajtós meccseket is szoktunk játszani. Van olyan találkozó, amelyik megfelel egy nb2-es meccs iramának.
– Gyakran fellángol a vita, hogy jó-e ha a tartalékcsapatok az NB3-ban állnak rajthoz. Sokan azt mondják, hogy jobb lenne egy külön tartalékbajnokság a részükre. Te miként látod ezt?
– Én ezt nem így látom. Szerintem nagyon is jó ez így, ahogy van. Úgy gondolom, hogy vannak olyan együttesek, amelyek bőven megütik némelyik tartalékcsapat szintjét is.
– Térjünk rá a mórahalmi mérkőzésre. Miként készültetek, hány visszajátszó jutott szóhoz nálatok?
– Minden meccsre készülünk, de ezt most nagyon megnehezítette, hogy többen közülünk betegek voltak. 3-4 játékos nem tudta vállalni a mérkőzést, de a pályára lépők között voltak olyanok is, akik előző éjszaka még hőemelkedéssel bajlódtak. Szerencsére végül ez senkinek sem látszott meg a teljesítményén. Tudtuk, hogy jó csapat a Mórahalom és nagyon egységesen kell védekeznünk és támadnunk ahhoz, hogy pontokat raboljunk tőlük. Voltak visszajátszóink, mert az említett betegséghullám ezt megkívánta, így Lenzsér Bence és Kecskés Tamás is szerepet kapott azok közül, akik előzőnap még a Honvéd elleni meccs keretében voltak.
– Milyen poszton kaptál lehetőséget és mi volt a feladatod?
– Védekező középpályás vagyok, valamint csapatkapitány, így az a legfontosabb feladatom, hogy összefogjam a csapatot. Ezenkívül a labdakihozatalokban van jelentős szerepem és az onnan előrefelé való labdatovábbításokban. Szeretek néha elkalandozni a helyemről, de ilyenkor ezt a srácokkal középpályás forgással oldjuk meg.
– A Mórahalom rendszerint elég sok gólt szerez, ezen a mérkőzésen mennyire adódtak helyzeteik? Mely csapat támadott többet?
– Igen, korábban sok gólt lőttek, de most a meccs jelentősrészében mi domináltunk, csatárjaiknak nem hagytunk lehetőséget a gólszerzésre. Jobbára csak nagy bedobásokból és pontrúgásokból voltak veszélyesek a kapunkra.

 

Videó: Tv8 Sport

A mérkőzésről készült összefoglalót a Generál International Transport támogatásával láthatják! 

– Mesterhármast értél el. Miként estek a találatok?
– Igen, ez a mesterhármas nagyon jót tett nekem. Az első találatomnál Pál Achilles készítette le lövésre a labdát, amit teli rüszttel körülbelül 7-8 méterről a hosszú alsóba rúgtam. A második gól egy jó letámadást követően esett, amiben Györgye Erik volt a partnerem. Megszereztem a labdát és a 16-os sarkától kb. 3-4 méterrel jutottam beljebb, amikor átemeltem azt a kapus felett. A harmadiknál pedig egy kontratámadást követően Daru Bence tálalt elém, s 11-12 méterről ugyancsak a hosszú alsóba lőttem a lasztit.
– Mit vársz magadtól és a paksi csapatoktól a bajnokság hátralévő részében?
– Magamtól csak annyit, hogy bármelyik csapatban is kapjak lehetőséget, tehát az NB1-ben vagy NB3-ban, minden meccsen a maximumot nyújtsam. Az NB1-es csapatnak sajnos épp most szakadt meg egy nagyszerű veretlenségi sorozata, de ha egyszer már sikerült, miért ne csinálhatnánk meg még egyszer? Nem igaz? Úgy gondolom, hogy dobogón vagy a dobogó közelben végezhet majd a csapat, ha ugyanilyen eredményesen dolgozunk tovább együtt. Az NB3-ban pedig a hátralevő mérkőzések alatt a lehető legtöbb pont begyűjtése a cél.

Szécsi József