Kapus, kapott gól nélkül az NB3-ban. Interjú Aszódi Miklóssal az FC Hatvan kapusával

Csalódást keltő volt a Hatvan eddigi szereplése a bajnokságban, s így meglehetősen nagy meglepetést keltett, hogy sikerült legyőznie a Putnok együttesét. Aszódi Miklóssal a hatvaniak kapusával beszélgettünk.

 

aszodi-miklos.jpg

 

– A második meccsedet játszottad a harmadosztályban, s csakúgy, mint szeptemberben a DVTK II. ellen, most is érintetlen maradt a hálód. Mi volt az oka annak, hogy te állhattál a kapuba?
– Igen, szerencsére most sem kaptam gólt. Komolyabb előzménye nem volt, hogy én állhattam be. Az edző nekem szavazott most bizalmat.
– Mikor tudtad meg, hogy te fogsz védeni?
– Minden héten úgy készülök, hogy lehetőséget fogok kapni. A meccs előtti napon mondták, hogy nagy esély van rá, hogy én kezdek a hétvégi bajnokin.
– A Putnok az egyik legjobb együttes a mezőnyben. Sokszor kellett játékba avatkoznod?
– Túlságosan sokszor nem kellett hárítanom, mivel a kapunk nem sokat forgott veszélyben. Ezeken kívül pár beadás és indítás volt, amiket meg kellett oldanom. Több esetben is lábbal avatkoztam játékba.
– Edzőid és játékostársaid 
a mérkőzés után hogyan értékelték teljesítményedet?

– Gratulált mindenki, hiszen nem kaptunk gólt és úgy érzem, hogy nem ment rosszul a védés. Magabiztosnak és határozottnak ítélték meg a teljesítményemet. Azt gondolom, hogy én is tettem érte, hogy megszereztük a három pontot.
– Milyen volt a meccs? Mely csapatnak volt több helyzete?
– Nagyon hajtós és pörgős találkozó volt. A pálya talaja is nehezítette a játékot, mivel rendkívül mély volt. Lehetett látni, hogy mind a két csapat nyerni akar. A mérkőzésen mi domináltunk. Több lehetőségünk is volt, amelyeket persze nem lett volna szabad kihagyni. Jó pár alkalommal létszámfölényben vittük a labdát a kapujukra. Akár több góllal is nyerhettünk volna.
– Miként esett a gólotok?
– Nehéz Máté ugratta ki Mundi Zoltánt, aki maga elé vette a labdát, majd egy kis igazítás után kapura lőtt és a felső lécről már befelé pattant a labda.
– Jelenleg 15 ponttal a 15. helyen álltok a tabellán, milyen a hangulat az öltözőben, s mennyire vagytok bizakodóak a folytatást illetően?
– A hangulat összességében nem rossz a csapaton belül. Teljesen rendben van minden. Persze a győzelmi kényszert lehet érezni, mivel nem a megfelelő helyet foglaljuk el a tabellán. Mindent megteszünk azért, hogy minél előrébb lépjünk. Úgy érzem, hogy a csapatnak a játéka alapján előrébb kellene állnia a bajnokságban. Bizakodóak nagyon is lehetünk, hiszen egy Putnok ellen győzedelmeskedtünk és amúgy több mérkőzésen is mi domináltunk, csak sajnos nyert helyzetből veszítettünk pontokat. Remélem, hogy több sikert érünk el és a tabella első felében leszünk majd.

Szécsi József