Jótékonysági tornát szervez a szentlőrinci Tóth Adrián

Tóth Adrián tavaly nyáron érkezett Szentlőrincre, és elég mozgalmasra sikeredett az első éve, mert 1 kivételével minden mérkőzésen pályára lépett ebben a szezonban, azaz 33 meccsen 13 gólt szerzett, és ezzel ő lett a csapat házi gólkirálya. Ráadásul apai örömök elé is nézett, hiszen kisfia Adrián januárban született. Bár ráférne egy kis pihenés, de Adrián a nyári szünetben sem tétlenkedik, jótékonysági tornát szerveznek Pécsváradon barátjuk megsegítésére. 

Tóth Adriánnal a   www.szentlorincse.hu  készített interjút.

 

 

1. Milyen volt ez a szezon a Te szemszögedből?
Hosszú és fárasztó szezon volt, az egész csapatra nagy teher nehezedett, mivel idén 6 csapat esett ki az NB3-ból. Úgy érzem a végére fizikálisan kicsit elfogytam, januárban megszületett a kisfiúnk, most már a munka és a foci mellett apaként is helyt kell állnom, de élvezem és remélem focista lesz Ő is.

2. Kovács Balázs az 5. fordulóban megsérült, így onnantól gyakorlatilag te voltál az egy szem igazi csatárunk. Nagy volt a nyomás rajtad?
Inkább élveztem a bizalmat, hogy minden meccsen játszhatok. Az elején felszabadultabbnak éreztem magamat, aztán a sorozatos vereségek miatt, úgy éreztem egyre nagyobb a teher rajtam és a csapaton is. Talán ha Kokó nem sérül meg, lehet, hogy jobban ösztönöztük volna egymást, hogy ki kerüljön a kezdőbe. 

3. A “veterán” Zámbó Józsi már kevesebbet játszott ebben a szezonban, így te voltál a rangidős a csapatban. Tőled várták, hogy kapd össze a fiatalokat?
Jimmy mentalitása, tekintélye sokszor hiányzott a pályáról. Próbáltam a csapatot összetartani, mint a legidősebb játékos, sajnos ebből néha konfliktusok is adódtak, nem mindig fogadták el a véleményemet, de ez betudható annak is, hogy mindenki feszült volt a győzelmi kényszer miatt. Úgy gondolom azért a végére, kiegyenesedtünk, és csapatként teljesítettünk jól.

4. Néhányan dolgoznak a csapatban, te is közéjük tartozol. Hogy bírod a munka mellett?
Betegszállítóként dolgoztam, rengeteget kellett vezetnem, ezért szabadidő hiánya, és a család miatt, munkahelyet váltottam. Jelenleg mentősként dolgozom, ahol műszakozok, így több szabadidőm van. Imádok focizni, így munka után természetesen jól esik levezetni a feszültséget az edzésen.

5. Házi gólkirály lettél 13 góllal. Elégedett vagy?
Van egy kis hiányérzetem, úgy gondolom tavasszal gödörbe voltam a gólok terén, ha 18 gólt szereztem volna azzal elégedettebb lennék.

6. Ősszel a vajdasági edzővel hullámvölgybe került a csapat (5 vereség zsinórban). Hogy emlékszel erre?
Nagyon rossz volt megélni. Sajnos abban az időszakban nem tudtunk csapatként működni, de mindig éreztem, hogy ennél több van bennünk, és ez a keret elég erős, hogy bent maradjon. Szerencsére Turi Zsolt gatyába rázott minket, és így sikerült a célunkat elérni.

7. Jótékonysági tornát szerveztek Pécsváradon, hogy a 10 éve balesetet szenvedett barátotoknak segítsetek. Mondanál erről pár szót?
10 évvel ezelőtt éppen a bajnoki címünket ünnepeltük a Balatonnál, akkor szenvedett Attila barátom súlyos balesetet. Eddig minden évben rendeztek jótékonysági kispályás tornát, most kicsit nagyobbat mertünk álmodni, 2017.07.15-én Pécsváradon szervezünk az Újpest és a PMFC öregfiúk, valamint a 10 évvel ezelőtti bajnokcsapat részvételével egy foci tornát. Bízunk benne, hogy sok fociszerető ember eljön, és a jó ügyért segít, mert Atesznek egy új elektromos kerekesszékre lenne szüksége.

További infókat az eseményről a http://atesz.pecsvaradert.hu oldalon találhatnak az érdeklődök, vagy akik szimplán csak segíteni szeretnének.