Jót tett az edzőváltás a REAC-nak. Interjú Pálmai Zsolttal

A tavaszi szezonban már a második meccsét nyerte meg a REAC. A Putnok elleni idegenbeli győzelemmel a csapat megmutatta azt, hogy jóval többre képes annál, mint amit jelenlegi helyezése tükröz. Pálmai Zsolttal az első gól szerzőjével készítettünk interjút.

 

palmai-zsolt.jpg

 

– Tizenkét meccs után négy ponttal az utolsó helyen álltatok a bajnokságban. Az azt követő hat mérkőzésből négyet megnyertetek, s mostanra szinte már megnyugtató helyzetbe kerültetek. Ennyire jótékonyan hatott a vezetőedző váltás? Mitől lettetek eredményesebbek?
– Igen, mint tudjuk, a vérfrissítés mindig jól jön egy csapatnál és nekünk nagyon kellett már, hiszen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy mi azt elterveztük. Szerintem az eredményességünk sokban múlt a csapat hozzá állásán, keményen edzettünk, hisz mindenki tudta, hogy legalább két mérkőzést meg kell nyerni a félév előtt, hogy ne szakadjunk le. Úgy látszik tehát, hogy jótékonyan hatott az edzőváltás, hisz sikerült felzárkózni.
– A Putnok elleni idegenbeli sikeretek a forduló egyik legnagyobb meglepetése. Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapat támadott többet, kinek volt több helyzete?
– Tudtuk, hogy a Putnok nagyon erős csapat, már többször találkoztunk velük. Szerintem az elején mi domináltunk, kis passzokkal próbáltuk eljuttatni a labdát az ellenfél térfelére. Ennek ellenére mind a két oldalon alakultak ki helyzetek, jó iramú mérkőzés volt. A második félidőben egy kicsit jobban nyomott a Putnok, hisz kellett nekik a gól. Ezáltal nagyobb területek nyíltak, amikből sok kontrát tudtunk vezetni! Szoros mérkőzés volt egy nagyon erős csapat ellen, de sikerült a győzelem, hiszen mindenki tudta, hogy fontos meccs és együtt sikerült a bravúr!
– Leírnád a gólok történetét, melyek közül te szerezted az elsőt?
– Egy kontratámadás során egy visszapassz után a bal szélen terület nyílt, ezt Kasza Dani szépen vette észre és nagyon szépen kiugratott. Egy az egyben álltam a kapussal és jobb lábbal elgurítottam mellette a labdát. A putnokiak gólja egy védelem mögé beívelt labda után alakult ki, melyet az ellenfél játékosa levett és a kapuba lőtt. Második gólunkat Lőrincz Dani szerezte egy távoli lövés után. A Putnok második gólja tizenegyesből született, a mi harmadik gólunk egy szöglet után a hosszúra szállt a labda, amit Kasza Dani visszatett Balázs Bálintnak, aki befejelte a labdát a kapuba.
– Nem sokkal múltál húsz éves, de ez már a harmadik éved az NB3-ban. Milyen céljaid vannak a labdarúgásban?
– Most az a legfontosabb cél, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatomat és remélem, hogy egy jó évet zárhatunk majd. A labdarúgásban a célom, hogy minél többet fejlődjek, minél több tapasztalatot tudjak szerezni, remélhetőleg magasabb osztályban is, de ezért még sokat kell tenni.
– Hogyan látod a Keleti csoport erőviszonyait? Mely csapatok juthatnak majd fel a másodosztályba, s hányadik helyen végezhet a REAC?
– A Keleti szerintem a legerősebb a három csoport közül, nagyon sok jó csapat van, de szerintem a Nyíregyháza, illetve a Cegléd nagy eséllyel juthat fel. Mi pedig egy jó szerepléssel, akár a középmezőnyben is végezhetünk!

Szécsi József