Jól igazolt a Monori SE. Interjú Horváth Dávid vezetőedzővel

Az elmúlt bajnoki év nem úgy alakult a Monori SE labdarúgói számára, ahogy azt eredetileg eltervezték. Az amúgy sem gyenge játékosállomány a nyári átigazolások hatására tovább erősödött, s nyugodtan kijelenthető, hogy a Keleti csoport egyik favoritjának számítanak. Horváth Dáviddal a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

  

– A tizenkettedik helyen fejeztétek be az elmúlt bajnokságot. Miként ítéled meg ezt az eredményt? Mi az, amivel elégedett voltál, s mely tényezők azok, amelyeken változtatni szeretnél?

– A 22. fordulóban vettem át a csapat irányítását, akkor már realizálódott az, hogy a dobogót nem tudjuk elérni, ezáltal módosult az elvárás is, ami azt jelentette, hogy a hátralévő időszakot inkább arra használtuk fel, hogy megnézzük ki alkalmas emberileg és szakmailag is arra, hogy a következő évadban is nálunk futballozzon. A helyezés a próbálgatás ellenére is csalódás volt, elég sok mindenben változtatnunk kellett, itt elsősorban a játékoskeretre gondolok, de, hogy pozitív dolgot is említsek, örömteli volt az, hogy ifi korú játékosaink, akik lehetőséget kaptak, nem okoztak csalódást és idén már teljes jogú tagjai a felnőtt keretnek.

– Mi a véleményed arról, hogy a Közép csoportból átkerültetek a Keleti csoportba? Papíron itt gyengült a mezőny, hiszen felkerült a Nyíregyháza, a Cegléd és a Cigánd, s az NB2-ből nem érkezett kieső. Mely együttesek lehetnek majd harcban azért az egy feljutó helyért?

– Meglepett minket a hír, hogy átkerültünk a Keleti csoportba, de alkalmazkodnunk kell a helyzethez. Van több csapat is, amelyről eddig kevés információ jött be hozzánk, de ha elindul a bajnokság, akkor egyre inkább meg fognak szűnni a fekete foltok és akkor lehet majd megmondani, hogy jól jártunk-e ezzel a döntéssel vagy sem. Vannak masszívan évről-évre tartósan erős csapatok, akik mindig ott vannak a tabella első felében, ilyen: a Putnok, Kazincbarcika, Hatvan, RKSK és olyanok, akik aktívak voltak az átigazolási időszakban: Jászberény, Salgótarján és ide sorolom magunkat is.

– Elég sok játékost igazoltatok: Urbán Gábor, Bonifert Péter, Karacs Dániel, Ficsor Richárd, Illés Bence, Katona Roland, Balanescu Dániel, Balogh Péter. Van közöttük néhány igazán nagy név. Kik szerepelnek a távozók listáján?

– Még ment az elmúlt bajnokság, amikor dr. Selei András sportigazgatónk és Bajári Tamás szakosztályvezetőnk elkezdte az erősítéseket célzó tárgyalásokat a potenciális jelöltekkel. Az, hogy az idei játékoskeret jobb, mint a tavalyi az egyértelmű és ez nagyban köszönhető az előbb említett két vezetőnek és a főszponzorunk által nyújtott biztonságos háttérnek. Nagyban megkönnyítette a munkámat, hogy a felkészülésünk második hetében véglegesség vált a csapat, semmilyen nyitott kérdés nem volt már. Változó okokból elváltak útjaink a következőkkel: Járvás Levente, Havas Attila, Tóth Máté, Banai Balázs, Lingli Larion, Tokodi Sándor, Bene Zsombor, Szabó Erik Kálmán, Kiss Krisztián.

– Mikor kezdtétek el a felkészülést a bajnokságra?

– Három hét pihenőt követően, június 27-én kezdtük el a felkészülést.

– Heti hány edzés szerepel a programban, hol és hogyan készültök?

– Monoron készültünk végig, csupán az első két hétben vendégeskedtünk az üllői focipályán, amit külön köszönünk Dienes Andrásnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta, a pályánk talajának a felújítása miatt. A vasárnap kivételével mindennap van edzés vagy edzőmeccs. Többször előfordult, hogy napi két tréning szerepelt a programban. Ez természetesen módosulni fog a bajnokság kezdetével.

– Eddig mely csapatokkal játszottatok edzőmérkőzést és milyen eredménnyel?

– NBII-es csapatok közül a Vác FC-vel (3-2) és Budaörssel (3-1) játszottunk és szenvedtünk vereséget, harmadosztályúak ellen nem hagytuk el vesztesen a pályát (Salgótarján 2-1; RKSK 2-2; Hatvan 5-3; III. Kerület 3-1). A 43. számú Építőkkel (BLSZ I. osztály) szemben 2-0-s sikerült könyvelhettünk el. Utolsó felkészülési mérkőzésünkön, szombaton a Pilis ellen lépünk pályára.

– Milyen célokat tűztetek ki a csapat elé?

– A vezetőség és főszponzorunk az I-III hely valamelyikével lenne maradéktalanul elégedett.

Szécsi József