Jól halad az ETO felkészülése a bajnokságra. Interjú Preszeller Tamással

Úgy hozta az élet, hogy az egyik legpatinásabb magyar együttesnek a harmadosztályból kell visszaverekednie magát a legjobbak közé. Szerencsére a szurkolók kitartanak a csapat mellett, az őszi szezonban rendre több ezer néző látogatott ki a hazai mérkőzésekre. Preszeller Tamás szakmai igazgató – vezetőedző válaszolt kérdéseimre.

 

preszeller-tamas.png

Fotó: eto.hu

 

– Azt követően, hogy sorozatban négy vereséget szenvedett az ETO, november elején Ön vette át a labdarúgócsapat irányítását. Melyek voltak az első tennivalói?

– Első teendőim egyike a csapat meggyőzése volt, hogy nem felejtettek el futballozni „csak” egy nagy gödörbe kerültünk. Az első két vereség után (Videoton, Ferencváros) görcsössé vált a csapat játéka a túlzott bizonyítási vágy miatt, s ez eredményezte a harmadik (BKV Előre) elleni vereséget.  A négy mérkőzés közül is kiemelkedett a Puskás Akadémia elleni, ahol a szezon leggyengébb játékát produkálták a fiúk. A mérkőzés után történt a váltás az edzői poszton és az új impulzusnak köszönhetően két nagyon szép győzelmet arattunk Diósdon, és az Andráshida ellen.

– A két magabiztos siker után, vereséget szenvedtek a Dorog elleni rangadón. Mi volt ennek az oka?

– Az utolsó mérkőzésen egy nagyon masszív, a szezonban ötször is 1-0-ás győzelmet arató Dorog, az egyetlen kapunkat eltaláló lövéssel mely kilenc ember lába között suhant el, győzelmet aratott. Vereségünknek oka az, hogy nem volt elég hatékony a támadójátékunk.

– Jelenleg az ötödik helyen állnak a bajnokságban, de ha kivesszük a tartalékcsapatok eredményeit, látható, hogy csupán 1 ponttal vannak lemaradva a második még biztos feljutó helytől. Elsősorban mi az, amiben javulniuk kell ahhoz, hogy sikerüljön feljutni a másodosztályba?

– Ahhoz, hogy feljussunk, a játék minden elemében fejlődnünk kell. A felkészülésünk alatt a védekezés pontosítását és a játékunk gyorsítását tartottuk elsődleges célunknak. Győrben nem csak eredményesen, hanem szépen is kell játszanunk, bár a feljutás szempontjából nézőink talán megbocsájtják ha „csak„ nyerünk.

– Már hallani lehetett arról, hogy Imrik László visszatér Önökhöz. Rajta kívül Lénárt Tamást és Szabó Lukást is leigazolták.

– Imrik személyében egy Győrből elszármazott rutinos játékost igazoltunk vissza. Ő és Lénárt Tamás is védekező középpályás. Szabó pedig bármelyik szélső támadó pozícióban kiemelkedőre képes. Mindhárman erősítései lehetnek csapatunknak.

– Mely posztokat szeretné még megerősíteni, s vannak-e kiszemeltek?

– Jelen pillanatban késznek érezzük keretünket, inkább az ősszel kevesebb játéklehetőséget kapó játékosainknak keresünk olyan csapatokat, ahol folyamatosan játék, és fejlődési lehetőségük lesz.

– Hogy halad a felkészülésük? Miként készülnek és melyek az eddigi tapasztalatai?

– Felkészülésünk eddig zökkenőmentes. Hazai környezetben edzünk. Hat mérkőzést terveztünk külföldi csapatok ellen, melyek várhatóan más impulzusra késztetnek minket, mint a magyar bajnokságok csapatai:

o ETO – Neusiedl (osztrák III. oszt) 2-0

o ETO – DAC (szlovák III. oszt.) 4-0

o ETO – Slovan  (szlovák II. oszt.) 3-3

o ETO- Somorja (szlovák III oszt) 6-0 

További mérkőzéseink:

DAC – ETO (szlovák I. oszt.)

ETO – Trnava (szlovák II. oszt.) 

Szécsi József