Jól döntött, mert sokat fejlődött az MTK-ban. Interjú Tóth Milánnal

Győzelemmel fejezte be a bajnokságot az MTK második csapata. A kék-fehérek mindkét gólját Tóth Milán szerezte. Interjút készítettünk a fiatal támadóval.

 

toth-milan.jpg

 Fotó: Ádám Kriszti, www.adamsweb.hu

 

– Ebben a bajnoki évben elsősorban az U-19 bajnokságban léptél pályára, ahol eddig 17 találatig jutottál. Vasárnap másodszor kaptál kezdőként lehetőséget az MTK tartalék együttesében. Abszolút megháláltad a bizalmat, hiszen te szerezted csapatod mindkét találatát. Felelevenítenéd a gólok történetét?

– Az első gólom szerencsésen alakult, egy jobb oldali beadás után alászaladt az ellenfél kapusa a labdának és a védő is ügyetlen mozdulattal ért bele, így az elém pattant, s csak be kellett fejelnem az üres kapuba. A második találatomnál a 16-osnál kaptam egy mélységi labdát, melyet elhúztam a kifutó kapus mellett, majd kissé kisodródva bepasszoltam a kapuba. Ezt követően ellenfelünknek sikerült szépítenie majd volt két nagyobb helyzete is, amiben benne volt az egyenlítés lehetősége is. A második félidőben már egyik csapat sem tudott nagyobb helyzeteket kidolgozni.

– A Balatonfürednek ez a mérkőzés jelentette az utolsó szalmaszálat. Mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz, hogy bennmaradjon. Milyen volt a meccs, melyik csapat játszott fölényben?

– A meccs gyenge színvonalú volt. Döntetlen szerűnek éreztem és ezért is örülök, hogy az első két helyzetemet egyből gólra tudtam váltani.

– Újpesten nevelkedtél. Tavaly nyáron kerültél a kék-fehérekhez. Mi volt az oka a váltásnak, s hogy érzed magad itt?

– Azért váltam meg az Újpesttől, mert az utánpótlás együttesünk kiesett a másodosztályba, és nem láttam esélyt arra, hogy a felnőtt csapathoz kerüljek. Újpesti kötődésű vagyok, s még mindig az az álmom, hogy egyszer gólt szerezzek az Újpest színeiben a Szusza Ferenc stadionban. Még év közben, egy U19-es meccs után keresett meg az MTK, hogy szeretnék, ha náluk folytatnám. Majd nyáron egy U21-es meccset követően még jobban nyomatékosítottak ezt és úgy éreztem, hogy új kihívások kellenek, így belevágtam. Jól döntöttem, mert sokat fejlődtem.

– Néhány hét múlva leszel tizenkilenc éves. Milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Szeretném az alapszakasz után megvédeni a gólkirályi címemet, majd jó lenne minél hamarabb bemutatkozni az NB1-ben.

Szécsi József