Jó hajrával az NB3 Keleti csoportjának 6. helyén végzett a Putnok. Interjú Koszta Péter vezetőedzővel

 

koszta-peter.png

Úgy gondolom, hogy a most véget ért bajnokságra nagyon sokáig emlékezni fogunk, hiszen hallatlan izgalmakkal szolgált a kiesés tekintetében. Te miként látod ezt?

– Így látom én is, mindenki bent akart maradni, nagyon kicsik voltak a különbségek, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ha a Debrecen az utolsó fordulóban nyer, akkor 45 ponttal ki lehetett volna esni, ami hihetetlen lett volna.

– Két fordulóval a vége előtt még az is benne volt a pakliban, hogy kiestek, hiszen  mindössze 2 pont volt az előnyötök az akkor még kieső helyen lévő BKV-hoz képest, és ők amúgy több győzelemmel rendelkeztek. Ehhez képest végül hatodikak lettetek. Miként éltétek meg az utolsó fordulókat?

– Nagyon nehezen éltem meg ezt a helyzetet, de szerencsére a nyírbátori győzelmünk már biztos bennmaradást ért, így az utolsó forduló már igazából csak a minél jobb helyezés miatt volt fontos.

– Ha a bajnokság egészét nézzük, akkor hogyan értékeled a csapat teljesítményét?

– Nagyon rapszodikusak voltunk, jól kezdtünk, de az utolsó öt forduló nagyon rosszul sikerült. A tavasz első öt fordulója pedig katasztrofálisra sikeredett. Az első fordulóban az MTK ellen a 90. percben kaptuk az egyenlítő találatot 11-esből, plusz  4 sárgát és 1 pirosat reklamálásért, ami eltiltásokkal járt. Ezután jött a Hajdúböszörmény elleni találkozó, ahol a 38. percben már csak kilencen voltunk. Erről a meccsről nem szívesen beszélnék, elég annyi, hogy eddigi edzői és játékos pályafutásom legrosszabb élménye volt minden tekintetben. A Debrecen ellen újabb játékosaimat pontoztak ki, így az ESMTK elleni meccsre 13 játékosom maradt, a cserekapusomat mezőnyjátékosként neveztem. Az első öt fordulóban 6 piros lapot kaptunk és 2 pontot szereztünk, így nekünk ezután kezdődött a bajnokság. A következő fordulókban sikerült bebiztosítani az NB3-as tagságunkat.

– Mely játékosok formájával voltál a leginkább elégedett? 

– Sajnos sok volt a súlyos sérülés, ami befolyásolta a teljesítményeket. Volt 7-8 emberem, akik végigharcolták a szezont, főleg velük vagyok elégedett.

– Van-e olyan meccs, amelyre különösen szívesen emlékszel vissza?

– A monori és nyírbátori győzelmünk tetszett a legjobban.

– Tervezel-e jelentősebb változást a játékosállomány összetételét illetően?

– Szeretnék változtatni, de nem minden áron, csak olyanokat akarunk igazolni, akik azonnali erősítést jelentenek.

– Miként zajlik majd a felkészülésetek? Mikor kezditek majd el a munkát?

– Július 6-án kezdünk, Putnokon fogunk edzeni a Sajóvölgye Focisuli új, minden igényt kielégítő centrumában.

Szécsi József