Jó áll kapusok terén a Jászberény. Interjú Menczeles Ivánnal

Diósgyőrben „hatpontos” mérkőzést nyert a Jászberényi FC, így jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán. Menczeles Ivánnal a jászságiak 19 éves kapusával beszélgettem, aki hetek óta kiváló formában véd. A Menczeles Iván név amúgy sem ismeretlen az olvasók számára, hiszen  a tehetséges labdarúgó édesapja a BKV Előrénél vezetőedző.

 

menczeles-ivan.jpg

Fotó: www.jaszberenyifc.hu

 

– A Putnok elleni vereség után Igor Nicsenko helyett az egykori kitűnő hálóőr Gelei Károly lett a vezetőedzőtök, aki egyből téged állított a kapuba. Mit jelentett ez számodra?

– A Putnok elleni vereség után először ideiglenesen Besenyi Gábor lett az edző, és elsősorban ő az, aki beállított a kapuba, amit meg is köszönnék neki. A mostani edzőnk kint volt a Somos és a Cigánd elleni meccsen, látott védeni és ezután tartott bent a kapuban. Nagyon örülök neki, hogy érzem, hogy bízik bennem a szakmai stáb.

– Azóta öt mérkőzésből hármat megnyertetek, s csak a már NB2-es Cigándtól szenvedtetek vereséget. Mi az, ami változott?

– Az utóbbi 5 meccsen tényleg lehet azt mondani, hogy kijött a lépés, de nem gondolom, hogy olyan nagy változás lett volna, inkább azt mondanám, hogy ami eddig kifelé pattant az most befelé (gondolok itt a Somos elleni meccsünkre, ahol az ellenfél 2 öngólt is lőtt).

– Vasárnap a Diósgyőr tartalékjaihoz látogattatok, ahol egy gyors ellentámadás során vezetést szereztek a hazaiak, de még az első félidőben egyenlítettetek, majd átvettétek a vezetést. Milyen volt a meccs kapusszempontból?

– A vasárnapi meccsen az első félidőben kimondottan jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, uraltuk végig a mérkőzést, de az ellenfél szerezte meg a vezetést. Ezek után nem adtuk fel, és már a félidő előtt sikerült megfordítanunk az eredményt. A csapat tartására utal, hogy már zsinórban másodjára sikerült fordítanunk, ami ez előtt egyszer sem sikerült. A 2. félidőre nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak a Diósgyőriek, de az mindent elmond a csapat védekezéséről hogy a 2. játékrészben nem kellett komolyabban beleavatkoznom a mérkőzésbe.

 

Videó: Diósgyőri VTK

 

– A gólról nem tehettél, többször is bravúrral hárítottál. Mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel?

– A saját teljesítményemet nem mondanám annyira igazán jónak, inkább egy átlagot hoztam le. A bekapott gól után volt egy pár perces rövidzárlatunk, amikor kellett egyet védenem, de ezen kívül nem volt sok dolgom, ami a csapat védekezését dicséri.

– Mi az, amiben leginkább fejlődnöd kell, s milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Úgy érzem, hogy még rengeteget kell fejlődnöm, nincs olyan eleme a játéknak, amiben nem lehetnék jobb. Azért edzek minden nap, hogy fejlődjek, amiben nagyon sokat segített korábbi kapusedzőnk Gróf Attila, és most segít kapustársam és jó barátom Miski Zoli is, na meg persze a mostani vezetőedzőnk Gelei Károly is tud mindig hasznos tanácsokkal ellátni. A célom az, hogy a tehetségemhez mérten a lehető legmagasabb szinten játsszak, és úgy érzem, hogy jó úton haladok. Nagyon megszerettem ezt a várost, és amíg itt leszek addig Jászberény városáért és a JFC sikereiért fogok küzdeni.

Szécsi József