Jelentősen megerősítette csapatát a Dorog. Cél az NB2. Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel

Dorog, Győr, Mosonmagyaróvár, III. KER. TVE, Tatabánya. Mindannyian nagy múltú és neves csapatok, akik fel szeretnének jutni a másodosztályba. Közülük a Dorog van a legreménykeltőbb helyzetben. A csapat vezetőedzője Németh Szabolcs válaszolt kérdéseinkre.

 

nemeth-szabolcs-digisport.jpg

Fotó: digisport.hu

 

– A harmadik helyről folytatják a bajnoki küzdelmeket, de ha kivennénk a tartalékcsapatok eredményeit, akik nem juthatnak feljebb, akkor Önök lennének az elsők. Emellett a Magyar Kupában is remekül szerepeltek, hiszen kiverték a Felsőtárkányt, s nagy meglepetésre a Gyirmótot is. Milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak, s hogyan értékeli az őszi teljesítményt?

– A bajnoki rajt előtt célként a tabella első harmadában való szereplés került meghatározásra. A kupában pedig az, hogy minél tovább versenyben legyünk. Összességében elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel, de azért van egy kis hiányérzetem, hiszen voltak olyan mérkőzések, amelyeket meg kellett volna nyernünk. 

– Melyik meccsen, meccseken volt a leginkább elégedett a látottakkal?

– A Mosonmagyaróváron egy nagyon jó ellenfél, ellenük egy kiváló mérkőzést játszottunk. A külföldiekkel megerősített Tatabánya ellen pedig megnyertük a megyei bányász rangadót.

– Mely játékosok nyújtották az ősszel a legjobb a teljesítményt? Kik azok, akiket kiemelne?

– A mérkőzéseinken minden játékos a csapat sikere érdekében fegyelmezetten tette a dolgát.

–     Hogy sikerült a felkészülés a bajnokságra? Mennyire elégedett az együttes jelenlegi formájával?

– A felkészülés jól sikerült. A tervezett edzésmunkát elvégeztük, külföldi edzőtáborban készülhettünk és erős csapatok (Ajka, Sopron, Vasas, Ritzing – Ausztria 3. liga) ellen játszottunk. Ezek a mérkőzéseink jól sikerültek, önbizalmat meríthetünk a teljesítményünkből   a folytatásra. 

– Reznek Donát érkezéséről lehetett hallani. Milyen más változások lesznek a játékosállományban? Mely posztokat szeretné még megerősíteni?

– Több új játékos érkezett, akikkel megerősítettük az eddig is jól szereplő keretünket:

Szemerédi Norbert (kapus) Budapest Honvéd

Nagy Zoltán (védő) Mezőkövesd

Kovács István (középpályás) Tatabánya

Reznek Donát (középpályás) Felsőtárkány

Hartyány Dániel (középpályás) Videoton FC

Mivel még tart az átigazolási időszak előfordulhat, hogy további erősítés érkezik.

– Mennyire tartja reálisnak azt, hogy a következő évet a másodosztályban kezdjék? Adottak ehhez a feltételek?

– Jelenleg Dorogon mindenki (városvezetés, klub management, edzők, játékosok, kiszolgáló személyzet) azért dolgozik, hogy jövőre az NB2-es bajnokságban szerepeljünk. Hosszú út áll előttünk, de a csapatom képes és alkalmas arra, hogy megszerezze az Nb2-es induláshoz való jogot, s infrastrukturálisan is napról napra fejlődik a klub. 

Szécsi József