Jelenlegi játékosállományával is alkalmas a másodosztályra a Cigánd. Interjú Kinczel Ervinnel

Az NB3 Keleti csoportjában úgy tűnik, hogy eldőlt, hogy melyik együttes végez a harmadik helyen, hiszen nyolc fordulóval a vége előtt kilenc pont a Cigánd előnye. A kiírás szerint a három csoportot összevetve a legjobb harmadik feljut a másodosztályba, és jelenleg ebben a tekintetben is nagyon jól áll. A csapat egyik erőssége Kinczel Ervin válaszolt kérdéseimre.

– Az RKSK és a Kazincbarcika elleni siker után újabb rangadót nyertetek, pedig Hatvanból nem könnyű elhozni a három pontot. Hogyan értékeled a mérkőzést?

– Igen így igaz, három nehéz meccsünk volt, amiből szerencsére kilenc ponttal jöttünk ki, és így sikerült távol tartanunk üldözőinket.

– Milyen volt a hangulat? Mely csapat támadott többet, s ezek alapján megérdemeltnek mondható a győzelmetek?

– Elfogadható volt a hangulat. Úgy érzem megérdemelten nyertünk, mivel nekünk még volt két nagy helyzetünk is a góljainkon kívül.

– Te szerezted csapatod harmadik gólját. Felelevenítenéd hogyan történt?

– Igen, én lőttem a harmadik gólt, aminek külön örülök, de a csapat győzelmének még inkább. Egy kontra akció volt. A baloldalon toltam a labdán kettőt, és sikerült a hosszú sarkot eltalálnom.

– Tavaly nyáron kerültél a Cigándhoz. Korábban mely csapatokban és milyen osztályban rúgtad a labdát?

– A Cigánd előtt Romániában játszottam. Másodosztályban Marosvásárhelyen, és a Szatmárnémeti Olimpiában. Onnan pedig egy sérülés után az FC Zalâu csapatában az nb3-ban voltam egy évet, hogy kapjak játéklehetőséget és vissza tudjam nyerni a formámat.

– Nyolc meccsetek van hátra a bajnokságból, s most már nagyon közel jártok hozzá, hogy legjobb harmadikként feljussatok a másodosztályba. Alkalmasnak érzed a jelenlegi játékosállományt arra, hogy megálljátok a helyeteket az NB2-ben?

– Jelentős előnyt szereztünk a csoportunkban ahhoz, hogy a harmadik helyen végezzünk. De még van nyolc forduló és ugyanúgy kell játszanunk, koncentrálnunk, mint eddig. A csapat szerintem alkalmas az NB2-re is, mivel jó játékosok alkotják, és a labdarúgás mellett pedig barátok is, ami sokat számít szerintem.

Szécsi József