Játékos, edző, gólkirály. Magyar György a harmadosztályba vezette Mórahalom csapatát

Mórahalom hatezer fős település mindössze húsz kilométerre Szegedtől. Labdarúgócsapata három éve hetedik helyen végzett az NB3 Alföld csoportjában, de az átszervezések miatt búcsúznia kellett. Most ismét a harmadosztályban szerepel majd, bízva abban, hogy megállja helyét az NB3 Közép csoportjában.

– Nagyon szoros versenyt vívtatok az Algyő SK-val, csak az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Télen még hét pont hátrányban voltatok s ez később még nőtt is. Tavasszal veretlenek maradtatok, s végül sikerült ezt behozni. Elsősorban minek köszönhető a remek szereplés?

– Az őszünk még az összeszokás jegyében telt, hiszen 4-5 játékost igazoltunk nyáron, tehát meg kellett ismernünk egymás gyengéit-erősségeit. Tavaszra pedig teljesen összeállt a keret és ehhez jött, hogy eltiltások és sérülések nem tizedeltek minket. Egymásért hajtottunk, húztuk egymást a siker felé.

– Az osztályozón kétgólos hátrányt dolgoztatok le a Gyöngyös elleni visszavágón. Sokaknak talán meglepő volt az 5-1-es győzelmetek. Milyen volt ez a mérkőzés? Ilyen különbséggel is megérdemelt a győzelmetek?

– Az osztályozó odavágóján esőben, mély talajon nem tudtuk játszani a játékunkat, de erőnlétben már ott is felülmúltuk a Gyöngyöst és ez bizakodásra adott okot. A visszavágon mindent egy lapra feltéve nekiestünk az ellenfélnek, melynek már az első félidőben meg lett az eredménye. Bár a semmiből kaptunk gólt és megfogyatkoztunk 2:1-nél, a lendületünk megmaradt és a szezon legjobb és leglátványosabb játékával feltettük a koronát az egész éves teljesítményre.

 

morahalom_eremoszte43_gs.jpg

Fotó: www.szegedma.hu

 

– Játékosedzőként 37 évesen 32 meccsen 33 gólt szereztél a bajnokság során. Mennyire voltál elégedett a saját teljesítményeddel?

– A teljesítményemről csak annyit, hogy most nekem jött ki a lépés.

– Továbbra is játékosedzőként dolgozol majd?

– Ketten leszünk Vojnic-Zelic Sasaval, aki most hagyta abba nálunk, tehát sikerült olyan embert találni, aki ismeri a csapatot és azonos a gondolkodásunk, hiszen évekig egymás mellett játszottunk. Edzőpárosként tesszük a dolgunkat. Edzéseket együtt csináljuk, de én még a pályán is szeretném segíteni a társaságot.

– Hogyan készültök a harmadosztályra? Milyen változások várhatóak a játékosállományban?

– Rövid, 8-9 napos pihenő után belekezdtünk a felkészülésbe, mindennap edzünk, próbálunk a távozók helyére ideális, a játékrendszerünkbe és a csapategységünkbe beleillő fiatal és tehetséges játékosokat igazolni. Jövő hét végéig tisztázódik majd, hogy kiket igazolunk le a próbajátékosok közül.

– Milyennek tartod a csoportbeosztást?

– Átnéztük a csapatokat és egyáltalán nem mondható könnyűnek a csoportunk. Természetesen helyén kezeljük magunkat, a bennmaradás a célunk, ezért viszont nagyon sokat kell dolgoznunk, hiszen itt minden mérkőzés élet-halál harc lesz minden egyes pontért.

– Mely csapatokat tartod a Közép csoport favoritjainak? 

– A Pécs, a Budafok, a Szekszárd és a Fradi biztos kimagaslik majd a mezőnyből, de ellenük sem szabad feltett kézzel pályára lépnünk. A többi csapat is erős ellenfélnek ígérkezik, de a labda gömbölyű…

Szécsi József