Január 16-án kezdi el a felkészülést a Sényő. Az Imrő László – Fiumei Viktor edzőpárossal készítettünk interjút


  • Tavaly a hatodik helyen fejeztétek be a bajnokságot, most az ötödik pozícióban vagytok, de mindössze 1 pont a lemaradás a 3. helytől. Kihozta a csapat magából a legtöbbet, vagy maradt Bennetek hiányérzet?

Imrő László – A tavalyi 6. helyezésünk újoncként egy szép eredmény volt. A jelenlegi helyezésünkkel elégedettek vagyunk, hiszen 1 pontra vagyunk a 3. helytől. Ősszel amit az elején elvett tőlünk a sors, azt vissza is adta a későbbiekben. Tavasz folyamán lesz 12 lehetőségünk arra, hogy javítsunk jelenlegi helyezésünkön vagy esetleg megtartsuk. Rontani azért már nem nagyon szeretnénk. Bár ez nem kívánságműsor.

  • 5-1-re legyőztétek a tavaly még NB2-es Ceglédet. Ez volt az a találkozó amelyikkel a leginkább elégedettek voltatok?

Fiumei Viktor – Igen azzal a meccsel elégedettek lehetünk, de mégsem ezt a mérkőzést emelném ki, mert ott minden összejött és minden sült, hanem a füzesgyarmati meccset, ahol bár kikaptunk idegenben 2-1-re mégis az volt az ősz legjobb mérkőzése. Az a vereség abszolút összekovácsolta a csapatot, hiszen azt követően 4 győzelmet szereztünk zsinórban.

  • Kapacina Valer személyében van egy rendkívül eredményes játékosotok. Rajta kívül kik voltak azok akik a legjobb teljesítményt nyújtották?

Imrő László – Valer valóban gólerős volt ősszel, de az a dolga, hogy irányítsa a csapatot és gólokat szerezzen. Viszont ne felejtsük el azt sem, hogy ezt egyedül nem tudná megtenni. Ha nem kapna döntő passzokat a társaktól, akkor nem tudna gólt szerezni. Mindenki nagyon jól teljesített a maga posztján és végrehajtotta azt, amit kértünk tőle. Mi egyértelműen csapatban gondolkodunk. Hiszen ez csak így működhet. Szerencsére ősszel egy mérkőzés kivételével állandóan volt 3-5 játékos, aki pluszt tudott tenni a játékhoz. Reméljük ez tavasszal is így lesz.

  • Március 8-án folytatódik a bajnokság. Mikor kezditek el a felkészülést? Hol és milyen formában készültök? Megvannak-e már az ellenfelek, kialakult-e már a felkészülési program?

Fiumei Viktor – Január 16-án kezdünk. Az edzéseink Kemecsén és Nyíregyházán lesznek műfüves pályán. A programban szerepel majd napi két edzés valamint konditermi edzések is. Az edzőmérkőzéseink javát NB3-as, valamint megyei csapatokkal játsszuk majd.

  • Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Van-e már valami konkrétum?

Imrő László – Kristófi Sándor Tiszaújvárosba, míg Varga József Tállyára igazolt. Nekik további sok sikert kívánunk és sérülésmentes felkészülést. Sikerült megegyezni a klubnak Farkas Márkkal (Nyíregyháza Spartacus). Márk nálunk készült mióta megszűnt előző klubjával a munkaviszonya. Nagyon jól érezte magát ezalatt az idő alatt így nem volt nehéz megállapodnunk. Nem mellékesen nagy segítségére lehet csapatunknak. Így minőségileg mindenképpen erősödtünk.

  • Miként látjátok a Keleti csoport erőviszonyait? A Füzesgyarmaton és a DEAC-on kívül mely csapatok lehetnek még versenyben a bajnoki címért, és kit tartotok erre a leginkább esélyesnek? 

Fiumei Viktor – A Füzesgyarmatnak és a DEAC-nak van egy  „kisebb előnye” a közvetlen mögöttük lévőkkel szemben, de azért nem dőlhetnek hátra. Ha hozzák tavasszal is az ősszel mutatott jó szereplésüket, akkor valószínűleg kettőjük közül kerül ki a bajnok. Viszont a mögöttük lévő 6 csapat óriási küzdelemben lesz a minél jobb helyezésért. Valamint nagyban beleszólhatnak majd a bajnoki cím sorsába.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply