Irány a másodosztály! Interjú Baranyai Norberttel, a Mosonmagyaróvári TE védőjével

A hétvégén a Mosonmagyaróvári TE labdarúgói, azzal, hogy felül múlták a Lipcsei Péter irányította Ferencvárosi TC második csapatát, megváltották helyjegyüket a másodosztályra. Baranyai Norberttel a mosonmagyaróvári védelem oszlopával beszélgettünk.

 

– Számítottál arra, hogy sikerül feljebb lépnetek?

– A bajnokság elején a feljutás volt a célkitűzés. Az igazolások is ennek a szellemében történtek. Szóval igen, számítottunk a feljutásra.

– Milyen volt a mérkőzés? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Igazi rangadó volt. Mind a két csapat szervezetten játszott. Helyzetek mind a két kapu előtt adódtak. Az első félidőben a Fradi előtt voltak nagyobb lehetőségek, a másodikban nekünk. Mi ezekből kihasználtunk egyet, ezzel sikerült nyernünk.

– Miként esett a gólotok?

– Egy jobb oldali szabadrúgásból. Mundi Roli tekerte kapu felé a labdát, amire ketten érkeztünk Deák Pistivel. Egy hajszállal lekéstem a beadásról, de szerencsére Pisti mögöttem bele tudott még piszkálni a labdába és közelről berúgta.

 

 

Videó: Mosonmagyaróvár TV

 

 

– Milyen feladatot kaptál vezetőedződtől, s miként sikerült azt megoldani?

– Az edzőnktől azt az utasítás kaptam, hogy szervezzem meg a védekezést, irányítsam a többieket és hozzuk le a mérkőzést kapott gól nélkül.  Hála Isten ezt tudtuk teljesíteni.

– Ez a győzelem nem csak a feljutást jelentette, hanem azt is, hogy most már versenyben vagytok a bajnoki címért is, hiszen csak három ponttal vagytok lemaradva az éllovastól. Hogyan látod esélyeiteket?

– Győzelmünkkel esélyesek vagyunk a bajnoki címre is, de három nehéz mérkőzés vár még ránk. Azon leszünk, hogy megnyerjük mind a három meccset és a végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az elsődleges célt teljesítettük, a bajnoki cím pedig a hab lenne a tortán.

– Nagyon sokan úgy gondolták, hogy toronymagasan a Győri ETO fogja nyerni a bajnoki címet, s csak a második feljutó pozíció elérésért várható harc. Milyennek érzed a jelenlegi harmadosztály színvonalát?

– A mostani harmadosztály az átszervezés óta erősebb lett. Ez nem az az NB3, mint ami előtte volt. Nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk.

– A Vasasnál nevelkedtél, de megfordultál a BKV Előrénél, majd a Sopronnál is. Tavaly nyáron kerültél Mosonmagyaróvárra, ahol egy igazán remek játékosokból álló csapat jött össze, mely a téli szünet folyamán még tovább erősödött. Úgy gondolom, hogy adott a váza egy olyan együttesnek mely helytáll majd az NB2-ben. Te hogy látod ezt?

– Nagyon jó játékosokból áll a keretünk mind szakmailag mind emberileg egy igazán jó társaság jött össze. Emellett a szakmai stáb is kiváló. Négy-öt játékos igazolásával még erősebbek lehetünk és akkor biztos nem lesznek kiesési problémáink.

Szécsi József