Interjú Vatai Attilával a Pénzügyőr vezetőedzőjével

Úgy vonulhattak pihenőre a Pénzügyőr SE labdarúgói, hogy legutolsó három tétmérkőzésüket elveszítették. Különösen a Békéscsaba tartalékjaitól elszenvedett hazai vereség volt fájó. Izgalmas tavasz elé néznek, hiszen az 5+1-es kiesési rendszer miatt még a jelenleg hetedik helyezett együttes sincs biztonságban. Vatai Attilával a Pénzügyőr SE vezetőedzőjével beszélgettünk.

 

vatai-attila.jpg

 

– Nyolcadik hely, 25 szerzett pont. Előzetesen ennél többre számítottál, vagy jelenleg ennyi van a csapatban?

– Szerettünk volna több pontot szerezni, de reálisan értékelve az őszt a 8. hely és a megszerzett 25 pont a valóságot tükrözi.

– Az ősz folyamán több értékes győzelmet arattatok, s nagyon sokáig jó pozícióban álltatok a tabellán, de az utolsó három mérkőzést elveszítettétek. Mi történt?

– Nem tartom rossz pozíciónak a 8. helyet, elég ránézni a tabellára kik vannak előttünk. Az utolsó három fordulóból a Békéscsaba II. ellen hazai vereséget sajnálhatjuk igazán, Dabason pedig pontot szerezhettünk volna, ha az utolsó percben is koncentrálunk. Nyugodtabban rajtolhattunk volna az új évben, ehelyett forró tavasz vár ránk, de ez igaz még rajtunk kívül 11 csapatra is.

– Melyek azok a dolgok, amelyeken változtatni szeretnél?

– Először arról, amiben egyelőre nem lesz változás, ez pedig az úgynevezett amatőr modell. Labdarúgóink dolgoznak vagy tanulnak ezért hetente csak 4 alkalommal edzünk az esti órákban. A modell  működtethető, amely köszönhető játékosaink erős karakterének és a PSE szakosztály erőfeszítéseinek, de egyre nehezebb tartani a versenyt. Világos, hogy ha a harmadosztályt továbbra is a profi futball felé terelik, akkor egyszer majd nekünk is számos területen változtatni kell. Ami pedig a tavaszi idényt illeti több változást tervezünk, ezek közül kiemelném a csapatépítő programok szükségességét és az egyéni képzés fontosságát. Szeretném ha a játékosaink még az eddigieknél is tudatosabban készülnének a hétközi munkára, mert igazán sikeres csak az lehet, aki nem csak a mérkőzésekre, hanem az edzésekre is tudatosan készül és ennek figyelembevételével építi fel napjait.     

 

 

Videó: Tv8 Sport

A mérkőzésről készült összefoglalót a Generál International Transport támogatásával láthatják!

 

– Vannak-e olyan labdarúgók, akiknek a teljesítményével különösen elégedett voltál, illetve voltak-e, akik csalódást okoztak?

– A legnagyobb fejlődést Feil Máté mutatta, sok meccsen volt igazi húzóember, 5 góljával ő volt a legeredményesebb játékosunk. Mellette Hajdu Gergely megbízható kapusteljesítménye érdemel kiemelést. Luczek Dávidé és Bíró Öcsié a képzeletbeli dobogó harmadik foka, ahová a bajnokság közepétől felkapaszkodott Szigeti Attila is. Szabó Balázs van szorosan mögöttük, szürke eminenciásból a legjobb stabilizátor lett.  Buzás Viktor sok mérkőzésen volt extra, de a Szekszárd elleni kiállítása és 4 meccses eltiltása rontott az összképen. Voltak akik átlagos teljesítményt nyújtottak sok találkozón de volt 2-3 kiemelkedő meccsük. Ilyen volt Karvalics, Sztrunga, Laurinyecz és a Rabatin testvérek.  Kimondottan csalódást senki sem okozott, de vannak játékosok, akik jóval többre képesek, mint amit mutattak, ezt tavasszal be is fogják bizonyítani.

– Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– Van egy stabil keretünk, de az átigazolási időszak még csak most kezdődik, bármi megtörténhet. Egyelőre a télen már velünk készülő Doszpoth Sándort üdvözölhetjük bő keretünkben, ő csatár és a ZTE U19-ből érkezett.  

– Milyen formában és hol készültök a tavaszi szezonra?

– Január 05-én kezdünk, a Vasas Kubala Akadémia pasaréti műfüves pályáját béreljük, ezen kívül tornateremben és konditeremben edzünk. A felkészülés alatt a csapatépítés fővárosa Hévíz lesz, terveink szerint 5 napot töltünk ott. Január 14-étől már edzőmeccsekkel is készülünk a tavaszi hadjáratra, főleg harmadosztályú csapatok ellen játszunk, de ellátogatunk a Fáy utcába is az NB I-es Vasashoz, remélem szurkolóink már ekkor is velünk lesznek, szükségünk lesz támogatásukra egész tavasszal!    

Szécsi József