Interjú Varga Attilával a Ceglédi VSE mesterével

Milyen volt az őszi szezon? Interjú Varga Attilával a Ceglédi VSE mesterével

 

varga-attila.jpg

 

– Tizenhat mérkőzésből tizennégy győzelmet értek el, s így a feljutás szempontjából kifejezetten reményt keltő pozícióban telelhetnek. Milyen tervekkel vágtak neki a szezonnak, s hol tartanak most ehhez képest?
– A terv egy teljesen új csapat kialakítása volt és az, hogy megalapozzuk a feljutást úgy pontszámban, mint helyezésben. Talán szerénység nélkül mondhatom, erre mi sem számítottunk, mert két héttel a rajt előtt még közel sem volt teljes a keret, de megcsináltuk és ezt már senki nem veheti el tőlünk! Hol tartunk? Előrébb, mint hittük!!!
– A nyáron vette át a csapat irányítását. Mik voltak azok a dolgok, melyeken változtatott?
– Számomra fontos, hogy nem egyénekben, hanem csapatban gondolkozom. Kitartó, alázatos munka, következetes fegyelem volt, amiket alapkövetelményként meghatároztam a csapat számára. A játékoskerethez kidolgoztam egy új stratégiát, ami láthatóan itt is működőképesnek bizonyult. Ehhez kaptam egy jó, felkészült stábot, akik mindenben segítettek, amiért nagyon hálás vagyok.
– Zsinórban tíz találkozót nyertek. Melyik mérkőzésen játszottak a legjobban?
– Nagyon büszke vagyok a csapatra ezért az egyedülálló teljesítményért. Tíz mérkőzést megnyerni zsinórban nem lehet véletlenül. Ahhoz tervszerűen kell dolgozni, győzni akaró, sikerre éhes játékosokra van szükség. Elismerésem a játékosaimnak. Kazincbarcika, Jászberény, Nyírbátor, Felsőtárkány, Debrecen, Cigánd mind nagyon jó mérkőzéseink voltak.
– Kik voltak az ősszel a Ceglédi VSE húzóemberei, kik tették a legtöbbet a sikeres őszi szezonért?
– Ez a félév egyértelműen a csapat sikere. Itt mindenki tudja, hogy számíthat a másikra. Mindenkire nagy szükség volt ahhoz, hogy ezt a sikert elérjük. Masszívan védekeztünk, tudatos futballt játszottunk, szervezettek voltunk és megfelelő számban rúgtuk a gólokat. Stabil háttérrel rendelkezünk ahol mindenki legjobb tudása szerint teljesít és ez kiváló alapot szolgáltat a sikeres jó hangulatú munkához.
– Hogyan alakul majd a téli program. Mikor kezdik meg a felkészülést? Tervez-e változtatást a játékoskeretben?
– December elejéig intenzív edzéseket tartunk, majd a játékosok egyéni edzéstervet kapnak, amit december 20-tól január 2-ig kell elvégezniük. A felkészülés január 4-én kezdődik. Végig Cegléden készülünk majd. Lesz egy bentlakásos tíz napunk, ami edzőtáborosan lesz felépítve. Nyolc edzőmérkőzést játszunk NB II-es és NB III-as csapatok ellen. Nincs szándékomban jelentősen változtatni, de azért várható három-négy új játékos.

Szécsi József