Interjú Tóth Ákossal a SZEOL vezetőedzőjével

Beérni látszik Tóth Ákos munkája, hiszen egyre jobban szerepel a SZEOL. A szegediek a minap bejelentették, hogy amennyiben feljutó helyen végeznének, akkor vállalnák az NB2-ben való szereplést. 

toth-akos.jpg

 

– Milyen célokkal vágtak neki ennek a szezonnak?

– Szerettünk volna a második, egyben feljutó hely közelében lenni, hogy télen esetleg el lehessen gondolkozni a feljutásról.

– Hogyan értékeli csapatának őszi teljesítményét?

– Mivel egy pontra vagyunk, sikeresnek. Azonban hiányérzetem van pár mérkőzés miatt, remélem a srácoknak is…

– Mely játékosok voltak azok, akikkel a leginkább elégedett volt?

– Nem személyeket, hanem a csapatszintű védekezést emelném ki, hiszen egy alatt tartottuk a kapott gólok átlagát. A rúgott gól pedig kevés – főleg a kidolgozott helyzetek számának tükrében.

– Az ezt megelőző bajnokságban az őszi szezon végén, a tizenkettedik helyen zártak, s tavasszal feljöttek az ötödik pozícióba. Úgy tűnik, hogy folyamatos a javulás, mert most már harmadikként vonultak pihenőre.

– Tavasszal és most is 30 pontot szereztünk, ami nagyon szép. Főleg úgy, hogy az előbbit feljutóként, utóbbit a nyáron távozó 5 meghatározó játékos nélkül értük el. Szerencsésen sikerült a pótlás.

– A napokban értesülhettünk arról, hogy mindenképpen fel szeretnének jutni a másodosztályba. Jelenleg egy pont a lemaradásuk a második helyezett Dunaharasztitól, így a feladat egyáltalán nem tűnik kivitelezhetetlennek. Hogy látja, mely csapatok lehetnek a legnagyobb ellenfeleik a feljutásért folytatott küzdelemben?

-A 2-8. helyezettek hasonló játékerőt képviselnek, mindnek más erényei vannak. A miénk a csapategység, a munka, hátrányunk a hazai infrastruktúra.

– Elsősorban milyen posztokat kell megerősíteni? Vannak-e már kiszemeltek, s lehet-e már tudni távozókról?

– Igazi befejező csatár kellene legjobban (bár szerintem ez a világ összes csapatának jó lenne). Létszámban sem vagyunk erősek, ezért mindenképpen igazolni kellene, hiszen a végjátékban a “hosszabb kispad” döntő lehet egyforma csapatok között. Tomisic Stefan biztosan csatlakozik, ő vajdasági srác, Svédországból igazol hozzánk. Dongó Dénes – aki évekig a csapat kapusa volt – visszatér. Egyelőre ennyi, de még remélem “bővülünk”…

– Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdenek? Mely csapatok ellen játszanak majd edzőmeccset?

– Január 7-én kezdünk napi egy edzéssel. Később négy edzés két edzőmeccs lesz a heti program. Elképzelhető egy 4-5 napos mátrai összetartás is.  Edzőmeccseink:

szeol-meccsek.jpg

Szécsi József