Interjú Pozsár Dániellel a Ceglédi VSE gólvágójával

Az eddigi tizenöt magyarországi meccsén tizenhárom gólig jutó Pozsár Dániel személyében igazi gólvágót igazolt a Ceglédi VSE a nyáron

 

pozsar-daniel.jpg

 

– Úgy tudom tavaly kerültél Magyarországra.

– Szabadkai születésű vagyok, de a szüleim magyarok, s így én is.

– Mely csapatokban játszottál korábban?

– A Crvena Zvezdaban nevelkedtem, hét évet töltöttem el annak utánpótlásában. Ezt követően Szerbiában a 2. Ligában szereplő Radnicski Zomborban rúgtam a labdát. Utána Ausztriába igazoltam egy alacsonyabb osztályú klubhoz a jobb gazdasági feltételek miatt. Ott hat hónapot töltöttem el. És onnan érkeztem Magyarországra.

– Ez az elmúlt bajnokságban volt. Kecskeméten kilenc mérkőzésen kilenc találatot szereztél a Bács-Kiskun Megyei első osztályban.

– Igen. Elvileg a Kecskeméti TE-nél voltam próbaidőszakon. Az NB1-es csapattal edzettem februártól május végéig. A megyében csak a hétvégi meccsekre mentem, mivel késett a játékengedélyem az NB1-re, így csak ott tudtam játszani.

– Miként kerültél Ceglédre?

– Miután beállt a helyzet Kecskeméten, egy ismerős invitálására idejöttem két napos próbajátékra. És aztán megegyeztem az itteni vezetőkkel.

– Eddig hat mérkőzésen négy gólt szereztél, azt hiszem, hogy nem bánták meg, hogy szerződtettek. Mennyiben különbözik a magyar NB III a szerb bajnokságtól?

– Véleményem szerint Szerbiában sokkal agresszívebb a játék és keményebb a védekezés. Ez talán mind a taktikai képzettségből fakad. És talán még mentalitásban is más. Kevesebb gól van a meccseken. Nekem Szerbiában nb3-as szinten elképzelhetetlen pl. a 7-0-ás végeredmény.

– Nagyon erős a Keleti csoport mezőnye. Nyíregyháza, Kazincbarcika, Cigánd, Hatvan, s még sorolhatnám. Milyen eredménnyel lennétek elégedettek a bajnokság végén?

– Csak a feljutással. Szerintem van olyan erős keretünk, hogy ezt meg is valósíthatjuk. Az viszont tény, hogy a Keleti csoport a legerősebb a három közül. Ez van, ezzel kell megbirkózni.

– Már túl vagytok a Nyíregyháza elleni mérkőzésen, s bár 4-2-re kikaptatok, de úgy vélem, hogy nem vallottatok szégyent. Milyen érzés volt ellenük játszani?

– Megmondom őszintén, nem sok játékost ismerek Magyarországon, mivel nem igazán követtem az NB1-et. Ebből kifolyólag nem jelentett különösebb rangadót számomra, mint pl. a Kazincbarcikai mérkőzés. De nyilvánvaló, hogy a Nyíregyháza a legesélyesebb csapat a Keleti csoport első helyére.

– Két gólt rúgtál az RKSK-nak, egyet a Debreceni VSC második csapatának, s a hétvégén a Nyírbátor ellen is betaláltál. Hány góllal lennél elégedett a bajnokság végére?

– Ezen én sohasem gondolkodtam. Keményen edzek, hogy minél többször helyzetbe tudjak kerülni és a lehető legtöbbet be is tudjam fejezni góllal.

 

 Szécsi József