Interjú Németh Zsolttal a HR-RENT Kozármisleny vezetőedzőjével

Csodás őszön van túl a HR-RENT Kozármisleny együttese. Minden fronton remekül szerepeltek, s bizakodva várhatják a tavaszi folytatást. Németh Zsolt a csapat vezetőedzője válaszolt kérdéseinkre.

 

nemeth-zsolt-kozarmisleny-fc-facebook-oldala.jpg

Fotó: Kozármisleny FC facebook oldala

 

– Egyedül veretlenek az egész NB3-as mezőnyben, s fél lábbal már a másodosztályban vannak, hiszen tizenkét pont az előnyük a feljutás szempontjából. Emellett a Magyar Kupában is vitézkednek, hiszen sorra verték az élvonalbeli együtteseket. Ön hogyan értékeli az őszi teljesítményt?

– Igen, veretlenek vagyunk, de álmomban sem gondoltam volna, hogy a nyáron történtek után így fogunk szerepelni. A játékosok igazi sportemberek, nagyon éhesek a sikerre. Szeretnének bizonyítani és minden vágyuk az, hogy a másodosztályban szerepeljenek. Hiba volna kijelenteni, hogy mi már NB2-es csapat lennénk, mert a bajnokság még nem fejeződött be és csak akkor lehet kimondani, hogy egy osztállyal feljebb kerültünk, ha azt a bizonyos vonalat meghúzták alattunk.

– Sokan azt mondják, hogy ez a csapat annyira kimagaslik a mezőnyből, hogy kisebb-nagyobb változtatások után a következő bajnokságban akár már az első osztályba való feljutásért küzdhet. Baranya megyében, Pécsett igény lehet egy NB1-es csapatra. Ön hogyan látja ezt. Egyáltalán van ilyen cél?

– Úgy gondolom, hogy az túlzás, hogy kisebb nagyobb változásokkal NB1-es csapat lehetnénk. Nekünk a másodosztály a cél, azt szeretnénk elérni.  Sajnálom, hogy a Pécsnek jelenleg a megyei bajnokságban kell szerepelnie és bízom benne, hogy minél hamarabb kiharcolja, hogy ismét első osztályú legyen. Nekünk az NB2 a célunk, nem gondolkozunk a legmagasabb osztályban. Mint már említettem, az egy kicsit túlzó lenne részünkről.

– A kupaszereplés igazolja azt, hogy nagyobb feladatok végrehajtására is képesek lehetnek. A Békéscsaba együttesét kapták a négy közé jutásért. Nagyobb halakkal is megbirkóztak már, s ráadásul idegenben kezdenek, amely már bejött a Honvéd ellen is. Hogyan vélekedik a sorsolásról?

– Valóban, a kupában is jól szerepelünk. A Békéscsaba rosszul kezdte a bajnokságot, de mostanra már rendezte sorait. A bajnokságban és a kupában is jól szerepel, hiszen az MTK-t is kiverte. A kupa számunkra egy bónusz. Azzal, hogy a legjobb nyolc között vagyunk, mi már így is itt történelmet írtunk. Nekünk a bajnokság fontosabb. Békéscsabán fogunk kezdeni február 17-én. Az lesz a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el amivel Kozármislenyben meglehet az esély a továbbjutást kiharcolni.

– Van-e olyan játékosa, akit kiemelne az őszi teljesítménye folytán?

– Az ősszel igazi csapatként működtünk és sokan voltak, akik kiemelkedően teljesítettek, ezért azt szeretném kiemelni, hogy igazi csapat voltunk.

– Mikor kezdik meg a felkészülést, és hogyan zajlik majd? Terveznek-e külföldi edzőtábort, s meg van-e már, hogy mely csapatokkal játszanak majd edzőmeccset?

– A felkészülést január 4-én kezdjük. Az elsőn napi egy, majd a második és harmadik héten napi két edzéssel készülünk. A külföldi edzőtábor az csak álom. Sajnos erre nincs lehetőségünk, de itthon is megfelelő körülmények között tudunk készülni. Az edzőmérkőzéseinkről jelenleg csak annyit tudok mondani, hogy folyamatban vannak a tárgyalások NB1-NB2-es csapatokkal és persze harmadosztályúakkal is, de hátra van még az időpontok egyeztetése.

– Lesz-e változás a játékoskeretben?

– A játékoskeretet szeretnénk együtt tartani, arra pedig, hogy lesznek-e új és távozó játékosok, még nem tudok válaszolni.

Szécsi József