Interjú készült Mertse Ábellel, akit a szurkolók az NB3 Közép csoportjának legjobb játékosává választottak


– Először is gratulálok! Az NB3 Foci Facebook csoport Téged választott az NB3 Közép csoport legjobb játékosának. Még 22 éves sem vagy, ez a siker mit jelent eddigi pályafutásodban?

– A közönségdíjak is nagyon fontosak, hiszen a foci a nézőkért van és ez egy visszajelzés számomra hogy tetszik nekik, amit hétről hétre látnak tőlem.

– Már nagyon korán, mindössze 16 évesen bemutatkoztál az NB3-ban a DVTK II. csapatában. Az ezt megelőző bajnoki évben a Putnok, majd nyártól a Vác következett. Eddigi edzőid közül kinek köszönhetsz a legtöbbet?

Minden edzőm hozzátette a saját részét a pályafutásomhoz. Volt akivel jobban megtaláltuk a közös hangot, volt akivel kevésbé. Mégis szeretnék kiemelni két személyt, az egyik Sütő Szilárd, aki Diósgyőrben bizalmat szavazott nekem 16 évesen a felnőtt bajnokságban. A másik személy Csank János, aki egy nehéz időszak után adta meg a lehetőséget. A mostani jó formámhoz nagyban hozzájárul, hogy élvezhetem a Mester feltétlen bizalmát.

– Remek őszi szezont produkáltál, miközben a Vác a kiesőhelyek környékén telel. Összességében miként értékeled az eddigi 20 fordulót?

A tabella sosem hazudik. Ettől függetlenül a keretünk erősebb a jelenleg elfoglalt pozíciónknál, sajnos az őszi szezon folyamán sok pontot buktunk el szerencsétlen körülmények között illetve durva egyéni hibák miatt. Ha ezeken tudunk változtatni tavasszal akkor nem lesznek kiesési gondjaink! A saját teljesítményemmel se vagyok maradéktalanul elégedett 4-5 gól benne marad sajnos a lábamban.

– 12 gólt lőttél az ősszel, amellyel a 2. helyen állsz a Közép csoport góllövőlistáján. Melyik találatodra vagy a legbüszkébb?

Mindegyik gólom ugyanolyan fontos és a lényeg hogy segítsék a csapatot az eredményességben.

– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani?

Középcsatárként.

– Játékosként elsősorban melyek az erényeid?

Fejelés, sebesség, lövőerő

– A pletykák szerint több csapat is szeretne téged leigazolni, köztük magasabb osztályban játszók is. Meg tudod ezt erősíteni?

Nem foglalkozom a pletykákkal, nyáron nehéz időszakban kaptam lehetőséget a Váctól, szeretném ezt nekik meghálálni, persze ha magasabb osztályból jönne konkrét ajánlat, ami a váci klubnak is megfelelő akkor szívesen kipróbálnám magam.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply