Interjú Bücs Zsolttal a III. KER. TVE vezetőedzőjével

Bücs Zsolt kétszeres válogatott. Játékosként távoli országokban is megfordult. Többek között a Debreceni VSC pályaedzője volt, amikor az a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt. Sopronban már vezetőedzőként is bizonyított, s ugyanez a feladat várt rá Óbudán, ahol a nyár végén szezonközben vette át a III. Kerület TVE együttesének irányítását.

 

bucs-zsolt-tve1887.hu.jpg

Fotó: www.tve1887.hu

 

– Amikor Óbudára kerültél már három meccs lement a bajnokságból. Milyen állapotban volt a csapat, és mi volt a célkitűzés?

– Néhány héten belül két váltás is történt, Varga Laci kezdte el a felkészülést és tőle az utolsó héten ideiglenesen Tóth András szakmai igazgató vette át az együttest, s aztán jöttem én. A vezetők a bennmaradás kiharcolását tűzték ki célul, hiszen nagyon sok fiatal játékosunk van. A tartalékcsapatokat leszámítva csoportunkban nálunk a legalacsonyabb az átlagéletkor.

– Rögtön az első meccseden, hazai pályán 4-1-re kikaptatok az újonc Érdtől. Nem ijedtél meg az előtted álló feladattól?

– A bemutatkozás gyalázatos volt, de nem ijedtem meg. Munkamániás vagyok, s láttam, hogy fejlődőképesek a fiatalok.

– Később legyőztétek a Mosonmagyaróvárt, döntetlen értetek el a Fradi tartalékjai ellen, de volt olyan meccsetek is, ahol a végeredményt látva sima vereséget szenvedtetek. Melyik a csapat igazi arca?

– Biztos a Diósd elleni meccsre gondolsz a sima vereség kapcsán, pedig azon a találkozón hatszor is ajtó-ablak helyzetünk volt. Amúgy az egész bajnokság folyamán több esetben is a kárunkra tévedtek a játékvezetők. Összességében legalább három ponttal többet érdemeltünk volna, hiszen öt-hat esetben elmaradt a javunkra megítélt tizenegyes. Persze elismerem a hibáinkat is, hiszen korábban rengeteg védekezésbeli hiányosságunk volt, és még most is van, de folyamatosan látszik a javulás, aminek viszont nagyon örülök.

– Volt olyan játékos, akinek a teljesítményével maradéktalanul elégedett voltál, akit kiemelnél?

– Én mindig csapatban gondolkodom. Voltak, akik sokat fejlődtek, mások kevesebbet, de mindig a CSAPAT nyerte meg a meccseket, így nem szeretnék senkit sem kiemelni.

– Több helyről is azt hallottam, hogy a 2016/2017-es bajnokságban megcélozzátok a másodosztályt. Alkalmasnak érzed erre a jelenlegi keretet?  Mi az, amin változtatni kell?

– Úgy gondolom, hogy ehhez adottak lesznek a feltételek. Sporttelepünk is folyamatosan fejlődik. A tulajdonosok és én is minden téren maximalisták vagyunk. Szeretek úgy dolgozni, hogy vannak célok. Ha így marad a keret, akkor a 6-8. helyen végezhetünk, de ha megtörténnek az erősítések, amelyre nagyon számítok, akkor reális esélyünk lesz arra, hogy csak a tavaszi teljesítményt nézve az első háromban legyünk.

– Az komoly. Vannak-e már konkrét kiszemeltek? A Vasasból eddig is jött jó pár futballista. Folytatódik ez a tendencia vagy másfelé néztek körbe?

– Számomra ez teljesen mindegy, az a lényeg, hogy jó játékosok kerüljenek hozzánk.

– Mikor kezditek meg a felkészülést, és hogyan zajlik majd? Terveztek-e edzőtábort, s meg van-e már, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Január 4-én kezdünk. A rendelkezésre álló hat hét alatt szeretnénk fizikálisan és taktikailag is olyan állapotba kerülni, hogy alkalmasak legyünk a fokozódó elvárás teljesítésére. Klink Zoltán személyében hazánk egyik legjobb erőnléti edzője dolgozik nálunk. Eddig sem voltak fizikális problémáink, s a jövőben sem lesznek. Napi két edzést szeretnék tartani, kivéve amikor felkészülési meccsünk lesz.

 

Szécsi József