Idegenbeli döntetlen, egy kemény ellenfél ellen. Interjú Hornyák Marcellel a Nyírbátori FC játékosával

Kétgólos hátrányból állt fel Debrecenben a Nyírbátor. Az idegenben szerzett pont nagyon jól jöhet majd a végelszámolásnál. A két gólt szerző Hornyák Marcellel beszélgettünk.

hornyak-marcell.jpg

Fotó: www.kelet.hu

 

– Miként készültetek a debreceni tartalékok elleni mérkőzésre?

– Felkészültünk, hogy a Debrecen kemény ellenfél lesz. Gondoltuk, hogy lesznek visszajátszók és ez be is igazolódott. Az edzésmunkánk nem különbözött az eddig megszokottaktól.

– Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültetek? Mit mondott a szünetben az edzőtök?

– Az első félidőben egy megpattanó lövéssel kerültünk hátrányba, majd védekezési hibából adódott a második gól. A szünetben, egy alapos fejmosás után az egész csapat azt az utasítást kapta, hogy szedjük össze magunkat, mert többre vagyunk képesek, pont nélkül nem mehetünk haza!

– Végül góljaiddal sikerült egy pontot megmentenetek, hogyan estek ezek?

– Hatásos volt az edző fejmosása, egy emberként akart bizonyítani az egész csapat. A 46. percben Lakatos László indításából sikerült megszereznem az első gólt. A második gólt Terdik Zsolt nagyszerű egyéni akciója után visszapasszolt labdáját átvettem és a hosszú alsóba rúgtam.

– Igazságosnak érzed a döntetlent? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Nem érzem igazságosnak a döntetlent, mert nekünk több helyzetünk volt, amit sajnos nem tudtunk kihasználni.

– Lassacskán a bajnokság félidejéhez közeledünk, hogyan látod a csoport erőviszonyait? Mely csapatokból kerülhet majd ki a bajnok, s kiket fenyeget leginkább a kiesés réme?

– Messze van még a bajnokság vége, kár lenne kiemelni bármelyik csapatot. Erős bajnokság, jó csapatokkal. Ahogy a mondás tartja, a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. 🙂

– Eddig hat gólt szereztél. Mennyire vagy magaddal elégedett?

– Nem vagyok megelégedve magammal, mert a góljaim száma lehetne ettől több is.

– Milyen célokat tűztél ki a labdarúgásban?

– Mint minden focistának, nekem is az az álmom, hogy egyre magasabb osztályban játsszak, ami egy karnyújtásnyira volt tőlem korábban. Természetesen én soha nem adtam fel az álmaimat. Mindegy milyen csapatban játszottam, mindig azt akartam, hogy az éppen akkori csapatom eredményes legyen és ezért megtettem mindent. Így van ez most is. 

Szécsi József