Hullámzó volt a Szekszárd teljesítménye, de a csapat fejlődőképes

– Nem kezdtétek jól a bajnokságot, hiszen az első két találkozót elveszítettétek. Később, októbertől volt egy 5 meccses vereségsorozat. Milyen problémákkal kellett megküzdenetek?

– Igazán kritikus az októberi időszak volt, hiszen nagyon frusztráló tud lenni a folyamatos kudarc élmény. Gyenge volt a támadójátékunk, képtelenek voltunk gólt szerezni és ez nem tett jót az önbizalmunknak. Ennek voltak külső okai is – úgy mint edzéslehetőség – és belső okai is – sérülések, nem megfelelő forma.

– Összességében miként értékeled az őszi szezont, valamint az előrehozott bajnoki mérkőzést?

– A szereplésünk és a játékunk nagyon hullámzó volt, akár egy mérkőzésen belül is. Fejlődőképes a csapatunk. Nagy problémát okoz a gólszegénységünk, messze a legkevesebb gólt szereztük az NB-s osztályokban. (8 lőtt góllal megszerzett 17 pont szerintem világcsúcs.) És ha ennek ellenére nem vagyunk 0 ponttal utolsók, az azt mutatja a számomra, hogy valamit azért jól csinálunk.

– Volt azért örömre is ok, hiszen nagy meglepetésre legyőztétek a Szeged-Grosics Akadémiát, de az Iváncsa, a Honvéd II., a PMFC és a Kozármisleny ellen is begyűjtöttétek a 3 pontot. Érdekes, hogy csupa olyan együttest vertetek meg, amelyik előttetek áll a tabellán. Mi lehet ennek az oka?

– Ha lenne kedvem viccelni, akkor azt mondanám: – ez nem olyan nehéz, hiszen majdnem mindenki előttünk van. De komolyra fordítva a szót, az egyik nagyra becsült kollégám mondta, hogy “eléggé nyílt, őszinte focit játszottunk” az előző szezonban, és azokkal a csapatokkal szemben voltak kisebb nagyobb sikereink, akik hasonló stílusban játszottak ellenünk.

– Melyik találkozóra emlékszel vissza a legszívesebben?

– Az ember a győzelmekre emlékszik vissza igazán szívesen. A két Kozármisleny elleni mérkőzés emlékezetes, az első a vereség ellenére mutatott játékunk, a második pedig egy hosszú nyeretlenségi széria végére tett remélem pontot.

– Mely játékosok nyújtották a legjobb teljesítményt?

– Lékai Soma volt talán a legkiegyensúlyozottabb, Füredi Patrik és Nagyváradi Olivér teljesítménye is inkább pozitív nyomokat hagyott bennem.

 – Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök?

Január 7-n kezdünk. Évek során hagyománnyá vált, hogy a felkészülési időszakban most sem megyünk edzőtáborba. Ha az időjárás engedi, edzünk este munka és iskola után a műfüves pályánkon, amíg a biztonsági őr le nem kapcsolja a villanyt.

 – Várható-e változás a játékosállományban? Van-e már konkrétum? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– Nagy változásokra nem számítok az átigazolási időszakban. Van olyan játékos, akinek a teljesítménye vagy a hozzáállása nem tetszett, vele-velük megbeszéljük a lehetséges jövőt. Szívesen igazolnék egy tapasztalt, gólerős, 70-szeres válogatott csatárt. Csak ilyen kevés van a piacon.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply