Hujber Tamás góljával megtört az átok. Hazai pályán nyertek az MTK tartalékjai

Sokak szerint Hujber Tamás az egyik legtehetségesebb magyar labdarúgó, s amennyiben fejlődése továbbra is töretlen marad, akkor komoly futballkarrier vár rá. Múlt héten a Csorna ellen lőtt gólja a három pontot jelentette az MTK számára.

 

 

– Rengeteg helyzetet kidolgoztatok, de végül csak 1-0-ra sikerült nyernetek a mindössze egy ponttal rendelkező Csorna ellen. Miként értékeled a találkozót?

– Nagyon sok lehetőségünk volt, de sajnos kihagytuk őket. A döntő pillanatokban rendre rossz megoldást választottunk. Mi domináltunk, irányítottuk a játékot, amit illik is elvárni az utolsó helyezett csapat ellen. Előzetesen mi is azt hittük, hogy több góllal fogunk nyerni, de végül csak egy lett belőle.

 – A 74. percben szerzett gólod a három pontot jelentette az MTK számára. Felidéznéd hogyan esett a találat?

– A kaputól 17 méterre álltam. Kaptam egy passzt, átvettem, és a hosszú felsőbe lőttem a labdát. Szerencsére nagyon jól eltaláltam, és így szép góllal tudtunk nyerni.

– Miként ítéled meg a tartalékcsapat szereplését annak tükrében, hogy néhány éve még a másodosztályban álltatok rajthoz?

– Sajnos rosszul szerepelünk, nem azt a minőséget és eredményességet hozzuk, amit kéne. Főleg hazai pályán teljesítünk gyengén, de a múlt héten végre megtört az átok és sikerült otthon nyerni. Igaz, hogy csak az utolsó helyezett Csorna ellen, de reméljük most már több győzelmünk is lesz és akkor a stabil középmezőnybe kerülhetünk.

– A játékosok zöme, csakúgy, mint te is a Sándor Károly Akadémián nevelkedett. Mi a tapasztalatod az ott folyó képzéssel kapcsolatban?

– Nagyon komoly szakmai munka folyik Agárdon, ahol szép éveket töltöttem el. Bajnoki arany, ezüst, bronz szinte minden megvolt. Jó képzést kaptunk. Azért is játszanak annyian a felnőtt NB1-ben azok közül, akik az akadémiánkon nevelkedtek.

– Néhány héttel ezelőtt bemutatkozhattál az élvonalban. László Csaba mennyire volt elégedett a játékoddal?

– Nagyon jó érzés volt végre pályára lépni az NB1-ben. Régóta vártam erre a pillanatra, amire szerintem a teljesítményemmel rászolgáltam. Remélem bővülni fog ez a szám. Ezúttal tíz percet kaptam a mestertől. Elmondta, hogy mi a feladatom, mit kell megoldanom. Úgy érzem sikerült is ezeket végrehajtanom. A meccs végén az edzői stáb a csapattársaimmal együtt gratulált az élvonalbeli első meccsemhez .

– Milyen célokat tűztél ki magad elé a labdarúgásban?

– Először szeretnék stabilan játszani az Nb1-ben, és jól teljesíteni. Később külföldön is megmérettetném magamat. Nálam Olaszország lenne a befutó.

Szécsi József