Hujber Tamás a góljaival üzen Kaposvárról

Hujber Tamással három évvel ezelőtt már megtörtént ugyanez, akkor a Diósd harmadosztályú csapatához adták volt félévre kölcsön, de aztán visszahívták a kék-fehérek. Most egy kicsit messzebb került Budapesttől. Nem bánkódik, fut tovább ugyanazzal a lendülettel. Komoly szerepe van abban, hogy a Kaposvár jól teljesít, s jelenleg második helyen áll a tabellán.

 

– Az MTK labdarúgójaként öt mérkőzésen összesen csupán 82 percet játszhattál az élvonalban. A nyáron kölcsönadtak Kaposvárra. Csalódott vagy?

– Egyáltalán nem csalódott, sőt inkább nagyon boldog vagyok, hogy Kaposvárra kerültem, ahol nagyon jól érzem magam, mert igazi csapatszellem van.

– Miért pont itt folytattad a labdarúgó karrieredet?

– Kaposvárról hívtak. Engem kerestek meg legelőször és mind a körülmények mind a profi hozzáállásuk meggyőző volt. A Kaposvárt nem kell be mutatni, hiszen egy nagy múltú klub. Szívesen jöttem ide, mert vannak célok kitűzve.

– Egy csatárt elsősorban a góljainak száma minősít, s erre nem is lehet panasz, hiszen az eddigi hat mérkőzésen már háromszor is eredményes voltál. Hogy érzed magad Kaposváron? Könnyen ment a beilleszkedés?

– Nagyon jól sikerült a beilleszkedésem. Az első naptól kezdve kiváló kapcsolat alakult ki, mind a játékosokkal mind az edzői stábbal. Egy támadójátékosnak különösen fontos hogy elismerjék és bízzanak benne. Az elnök úr is nagyon szívélyes volt. Érzem a bizalmat, amit persze meg akarok hálálni.

– A hétvégén kiütéses győzelmet (7-0) arattatok a nagynevű Tatabánya felett, tényleg ilyen sima volt a mérkőzés?

– Nagyon jól játszott a csapat. Úgy is mondhatnám kiszakadt a zsák. Már az első félidőben is lehetett volna öt-hat gól a különbség, de nem panaszkodunk, hogy csak hét lett a vége.

– Jelenleg veretlenül a második helyen álltok. Úgy tűnik, hogy remek csapatotok van, de ott van a mezőnyben a Győr, s az Érd is kiválóan teljesít. Feljutásra esélyesnek érzed a Kaposvárt?

– Igen a Győr anyagi helyzete nagyon erős és jó csapatuk is van. Igaz ez az Érdre is, de nem félünk senkitől. Az első fordulóban legyőztük a Győrt, pedig sokan azt mondták simán nyernek majd Kaposváron. Az nyugodtan kijelenthető, hogy annak a csapatnak, amely itt nálunk nyerni akar, valami nagyon komoly teljesítménnyel kell előállnia, hiszen lelkes szurkolóink miatt ez egy oroszlánbarlang. Úgy érzem, ha továbbra is ugyanígy dolgozunk majd és továbbra is mindenki egymásért küzd, akkor bármi megtörténhet az évvégén.

Szécsi József