Horváth Levente mesterhármast ért el a BKV Előre ellen. Az ESMTK egyre jobb formában

– A tél folyamán szép csendesen távoztál a III. KER. TVE együttesétől, ahol hat évet töltöttél el. Góljaiddal rengeteg örömöt szereztél az óbudai szurkolóknak. Mi volt az oka a szakításnak?
– A távozásom hátterében igazából semmi komoly dolog nincs, megköszönték az addigi munkámat, valószínűleg nem fértem bele az ottani tervekbe. Sérüléssel is bajlódtam a felkészülés alatt, lehet, hogy ez is közrejátszott.
– Tudom, hogy nem tőled kellene megkérdeznem, de miért van az, hogy elengedtek egy 25 éves (a legjobb korban lévő), gólerős labdarúgót, amikor a 40 éves Kenesei Krisztiánon kívül nem nagyon van olyan játékos Óbudán, aki szállítaná a gólokat?
– Tényleg nem tőlem kell keresni erre a kérdésre a választ, Kenő szerintem egyedül is el tud vinni a hátán egy csapatot, ahogy a tabella és az eredményeik is mutatják. laugh
– Miként vetted Pesterzsébet felé az irányt?
– Erzsébetről többször is megkerestek már óbudai éveim alatt, úgy éreztem, hogy itt rendszeres játéklehetőséget kapok.
– Az elmúlt 5 fordulóban kerültél be a kezdőcsapatba, s most már 5 gólnál tartasz, azt hiszem, hogy így gyorsan ment a beilleszkedés, a társak és a szurkolók is hamar megkedveltek.
– Hát remélem, hogy megkedveltek, de sok mindent le kell még tenni az asztalra.  Több játékost is ismertem már a csapatból. Régi ellenfeleket, illetve utánpótlásbeli csapattársat is, szóval könnyen ment a beilleszkedés.
– A 21. forduló után 24 ponttal az ESMTK a 16., vagyis kieső helyen állt. Azóta 4 győzelmet és két döntetlen értetek el. Úgy gondolom, hogy ez részben neked is köszönhető. Mi történt a csapattal?
– Azt gondolom, hogy ezek az eredmények eddig is bennünk voltak, de talán kezdünk egyre jobban összeszokni az új csapattársakkal, kezdjük egymást egyre jobban megismerni. Csapatként dolgozunk minden meccsen.
– Térjünk rá a BKV elleni mérkőzésre, mely úgymond hatpontos meccs volt. Miként készültetek erre a találkozóra?
– Igen, nagyon fontos meccs volt mindkét csapat számára, próbáltunk kettőzött erőbedobással játszani és végül egy küzdelmes meccsen sikerült nyernünk.
– Milyen taktikával léptetek pályára és személy szerint milyen feladatot kaptál?
– Összességében a csapatmozgásokat és a pontrúgásokat kellett hibátlanul megoldani és minél többször az ellenfél védelme mögé kerülni. Ezeket jól végrehajtottuk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Egy támadónak mindig a gólszerzés a feladata, igy nekem is. 
– Milyen volt a mérkőzés képe? Melyik csapat támadott többet, és kinek volt több helyzete?
– Az első félidőt jól kezdtük, mezőnyfölényben játszottunk kisebb helyzetekkel. A félidő közepe kiegyenlített volt. A BKV-nak volt 1-2 veszélyes kontrája, de a félidő végén jókor jött a gólunk. A második félidő inkább a küzdelemről szólt. Az elején kicsit az öltözőben maradtunk, de a csapat tudott váltani és bár az utolsó 15 percben inkább a mi térfelünkön folyt a játék mégis meg tudtuk nyerni a mérkőzést.
– Mesterhármast értél el. Miként estek a találatok?
– Az első gólomnál a baloldalon Murinai Barna es Tóbiás Zsolt összjátékát követően utóbbi pont a fejemre adta be a labdát, és sikerült azt a rövid alsóba bólintanom. A második gólnál védővonalban mozogtam, keresztben Horváth Ricsi kiugratott és elrúgtam a hosszúba. Kapufásgól lett. A harmadiknál Bányai Robi ugratott ki. A kapus kimozdult és kb. 16 méterről átemeltem rajta a labdát. Mind a három gólunk szép támadást követően született. smiley
– Hogy van a lábad, s miként tervezed a jövődet?
– Köszönöm jól van. Egyelőre a következő mérkőzésre koncentrál az egész csapat. Ezzel kell foglalkoznunk.

Szécsi József