Horváth Levente mesterhármassal jelezte, hogy helye van a kezdőcsapatban. Interjú a III. KER. TVE játékosával

A Videoton második csapatának idegenbeli 4-0-s legyőzésével komoly bravúrt ért el a III. KER. TVE együttese. A három gólt szerző Horváth Leventével beszélgettünk.

 

horvath-levente.jpg

 

– Az előző bajnoki évben (ha nem számoljuk a Magyar Kupát) nem sikerült a hálóba találnod, igaz csak háromszor voltál kezdő, tizenegyszer csereként léptél pályára. Hogy érzed, mi volt ennek az oka?

– Az előző szezon első meccsén megsérültem, hosszú volt a felépülés ezért nem sikerült jól a tavalyi bajnokság.

– Nagyon rosszul kezdtétek a pontvadászatot, hiszen a nyitó fordulóban hazai pályán vereséget szenvedtetek a Csornai SE ellen. Hogyan készültetek ezek után a Videoton tartalékjai ellen?

– Szerintem nem érdemeltünk vereséget az első fordulóban, de ennek hatására dupla motivációval és akarattal készültünk a Videoton ellen ahol csak a győzelem volt elfogadható számunkra.

– Kezdőként kaptál helyet. Milyen feladatokkal bízott meg Tóth András?

– Igen hosszú idő után újra sikerült a kezdőbe kerülnöm. Fontos volt, hogy a védekezésben az egész csapat együtt mozogjon és tolódjon. Előrefelé pedig játsszunk kreatívan.

– Idegenbeli 4-0-s sikeretek a forduló talán legnagyobb meglepetése. Ilyen arányban is megérdemelt a győzelmetek?

– A játékunk alapján azt gondolom, hogy igen.

– Mesterhármast szereztél, leírnád, hogyan estek a gólok?

– Az első gólnál egy lövés után körülbelül az ötösnél felpattant a labda, és fejjel sikerült átemelnem a kapust. A másodiknál az ellenfél röviden passzolta haza a labdát, elemeltem a kapus mellett és az üres kapuba fejeltem. A harmadiknál kaptam egy hosszú indítást a védők mögé, a balhátvéddel volt egy párharcom, amit megnyertem majd kb. 12-13 méterről ellőttem és a kapus lába mellett a rövidbe ment.

– Úgy gondolom, hogy bizonyítottad a kétkedőknek, hogy nem felejtettél el gólt lőni és helyed van a kezdőcsapatban. Hogyan látod jelenlegi helyzetedet?

– Továbbra is meg kell küzdeni mindenkinek, aki a kezdőben szeretne lenni. Jól kijött a lépés, de nem szabad belenyugodnom, hogy most bent vagyok. Dolgozni kell tovább.

– Mire lehet képes a III. KER. TVE a bajnokságban? Mi a vezetőség célkitűzése?

– A vezetőség célja a bennmaradás. Úgy gondolom ez a csapat az új játékosokkal és a régi maggal együtt alkalmas ennél sokkal nagyobb célokra is. 

Szécsi József