Hornyák Marcell mesterhármasával nyert a Nyírbátor a Tiszaújváros ellen

 

hornyak-marcell.jpg

– A 11. helyen zártátok az előző bajnokságot. Milyen célokkal vágtatok neki a mostaninak?
– Csalódás volt, hogy a 11. helyen végeztünk. Sajnos a bajnokság végét elrontottuk. Az idén mindenképpen az a cél, hogy előrébb végezzünk a tabellán.
– Mennyire változott meg a nyáron a játékosállományotok?
– A játékosállományunk fiatalodott, 4 meghatározó játékos távozott a csapatból, kettő a középpályáról, kettő a védelemből. Úgy érzem sikerült a helyükre tehetséges fiatalokat igazolnunk, akikkel bátran vághat neki Bátor a bajnokságnak.
– Az első fordulóban 4-2-es vereséget szenvedtetek a Balassagyarmattól. Miben láttad a kudarc okát?
– A Balassagyarmat elleni vereség úgy érzem védelmi hibákból alakulhatott ki. Ilyen sajnos előfordul. Az első bajnoki meccs mindig a legnehezebb. A mérkőzés után ezeket a hibákat kiértékeltük, ennek szellemében készültünk a Tiszaújváros elleni meccsre.
– Már nagyon korán előnybe kerültetek a Tiszaújváros ellen, de a második félidő elején ellenfeletek 11-eshez jutott, s azzal kiegyenlített. A mérkőzés hajrájában aztán sikerült két gólt szereznetek. Milyen volt a mérkőzés képe?
– Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, de a helyzetkihasználásban felülmúltuk a tiszaújvárosi csapatot.
– Te szerezted csapatod mindhárom gólját. Felelevenítenéd a gólokat?
– Az első gólomnál elkanalaztam a védő elől a labdát, a kapusra rávezettem, aki mellett eltoltam a lasztit és jobbal a hálóba lőttem. A második találatomnál Nagy Bence szélről érkező beadását jobb belsővel kapásból a rövid sarokba rúgtam. A harmadik gólomnál Bagi Ákos balról érkező remek labdáját ballal a hosszú sarokba lőttem.

 

– Az első fordulóban is betaláltál, s így már négygólos vagy. Jelenleg vezeted a Keleti csoport góllövőlistáját. Hány találattal lennél elégedett a bajnokság végén?
– Ebben a bajnokságban szeretném átlépni a húszas határt, a góljaim számával.
– Melyik együtteseket érzed a Keleti csoport favoritjainak, a legnehezebb ellenfeleknek? És milyen helyezést vársz magatoktól?
– A második forduló után korai lenne még favoritokról nyilatkozni, de nagyon szeretném, ha mi lennénk azok. Nagyon sok erős együttes van a mezőnyben. Vannak, akik jól kezdték a bajnokságot és vannak, akik kevésbé, de ez még semmit nem jelent.

Szécsi József