Hoós Patrik utolsó percben lőtt góljai életben tartották a Sárvár bennmaradási reményeit

hoos-patrik.jpg

– A múlt héten a Puskás Akadémia FC második csapatát, most pedig a Diósdot is sikerült legyőznötök. Mindkétszer a legutolsó pillanatban (a 91., illetve a 90. percben) te lőtted a győztes találatot. Hogyan történt?

– A Puskás Akadémia ellen egy bedobást követően Kun Benihez került a labda, aki habozás nélkül beadta nekem két védő közé, és 16 méterről gurítottam be a kapus mellett a bal sarokba. A Diósd ellen pedig tizenegyest követően a bal alsóba lőttem.

Eddig mindössze tizenkétszer voltál kezdő ebben a bajnokságban. Mi ennek az oka?

– Sajnos kisebb-nagyobb sérülések hátráltattak, emiatt nem tudott rám számítani a csapat és az edző.

– Tavaly nyáron érkeztél Sárvárra. Mely csapatokban játszottál ezt megelőzően?

– Szombathelyi Haladás nevelés vagyok, innen kerültem át az Illés Akadémiára, majd 18 évesen rossz döntést hoztam és Ausztriába igazoltam. Onnan tértem haza a Sárvárhoz.

 

Videó: Szabados Márk

 

– Ha nincs ez a két gól, akkor gyakorlatilag már bizonyossá vált volna a kiesésetek, hiszen a Keleti, Közép, és Nyugati csoport legrosszabb 13. helyezettje is búcsúzik majd a bajnokság végén. Sokan szorongatták a kezedet a meccs végén?

– Igen, nagyon fontos volt ez a két gólom, mivel hazai pályán nem tudtunk győzni a Komárom ellen két héttel ezelőtt. Az utóbbi két győzelemmel sikerült felülkerekedni azon a botláson. Nagyon sokan gratuláltak, boldog volt mindenki, a csapat, a stáb, a szurkolók. Felszabadultak voltak.

– Nagyon kevés gólt, mindössze 18-at rúgtatok az eddigi 28 találkozón. Mire vezethető ez vissza?

– Igen, meglehetősen kevés gólt szereztünk ez idáig. Minden meccsen megvannak a helyzeteink, de nem vagyunk határozottak a kapu előtt, pedig tele vagyunk kreatív, tehetséges játékosokkal. Helyzetkihasználásban kell még fejlődnünk.

– Nem mondhatni, hogy kifejezetten jó lenne a sorsolásotok. Az Ajka idegenben, a Gyirmót otthon, a Győr idegenben, majd végül a Csorna otthon. Véleményed szerint hány pont kellene a bennmaradáshoz, és mekkora esélyt látsz ennek megszerzésére?

– Minden meccsre úgy készülünk, hogy megszerezzük a 3 pontot. Csak úgy tudunk bent maradni.

Szécsi József