Hét edzőmérkőzéssel készül a Méhkeréki SE. Interjú Bíró Róbert vezetőedzővel

 

 

Kiugró eredményeinek és a csapatot mindenhová elkísérő lelkes szurkolóinak köszönhetően az NB3 Közép csoportjának egyik kellemes színfoltjává vált a Méhkeréki SE labdarúgócsapata. Bíró Róbert vezetőedzővel beszélgettünk.

– Újoncként dicséretesen helytálltatok a bajnokságban. Miként értékeled a csapat őszi szereplését?

– A csapat szereplésével többé-kevésbé elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy egy-két mérkőzés kivételével jól helytálltunk ebben az erős mezőnyben. A bajnokság elején kb. 25 pontot terveztünk, de a 21 pont is vállalható. Ha a hazai mérkőzéseinken több pontot tudtunk volna szerezni, akkor meg lett volna a cél.

– Sok szép eredménnyel büszkélkedhettek. Én az FTC tartalékjainak idegenbeli legyőzését éreztem a legnagyobb bravúrnak. Te melyik meccsre vagy a legbüszkébb?

– Az biztos, hogy a legnagyobb visszhangot kiváltó győzelmünk a Ferencváros elleni volt. Ebben az időszakban kaptuk a legtöbb gratulációt, sőt a Digi Sport műsorába is behívtak minket. Ez egy ilyen kis csapat életében nagyon nagy dolog. Voltak még igen jó meccseink is, gondolok a szezonnyitó Paks II elleni győzelmünkre.

 

 

– A 12. helyen zártátok az évet, s ha jobban sikerül a bajnokság utolsó harmada, akkor ez még szebb lehetett volna. Mi történt ebben az időszakban?

– Sajnos a Ferencváros elleni mérkőzésen elvesztettük csapatkapitányunkat, Bondár Attilát. Ezután olyan sérülés és eltiltás hullám következett, hogy volt olyan mérkőzés, hogy szinte csatár nélkül kellett kiállnunk. Valamint a Gyula elleni megyei rangadó után – amelyiken sajnos vereséget szenvedtünk – valami megtört a csapatnál. Az ezután következő mérkőzéseken a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, az ellenfél viszont majdnem minden lehetőségét kihasználta.

– Tervezel-e a télen változást a játékosállományban, és ha igen, akkor mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– Szeretnénk megerősíteni a csapatot, mert nagyon nehéz tavasz elé nézünk. Bondár Attilára legjobb esetben is csak a szezon végén számíthatok, ezért elsősorban támadót szeretnénk igazolni, ami viszont nagyon nehéz, főleg a téli átigazoláskor. Távozási szándékát nem jelezte senki.

 – Van-e már valamilyen konkrétum?

– Fülöp Tibor (SZEOL) és Boros Ádám (Mezőhegyes) ez a két játékos biztos, hogy nálunk folytatja tavasszal. 2-3 játékossal még tárgyalásban állunk, azt szeretném, hogy a felkészülés kezdetének teljes kerettel tudjunk nekikezdeni.

– Mikor kezditek majd meg a felkészülést? Hol és milyen formában fogtok edzeni?

– Január 2-án kezdjük a felkészülést. Az első 3 hétben elsősorban az erőgyűjtésen lesz a hangsúly, utána viszont 7 edzőmérkőzéssel próbálunk minél jobban felkészülni a tavaszi nyitányra. Csak szabadtéren edzünk, a gyulai műfüves pályán készülünk már évek óta.

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Január 20.: Békéscsaba II. – Méhkerék, január 25.: Hajdúböszörmény – Méhkerék, január 28.: DVSC II. – Méhkerék, február 1.: Mórahalom – Méhkerék, február 4.: Méhkerék – Szarvas, február 11.: Méhkerék – Balkány 

Szécsi József