Hazai környezetben készült a Sárvár FC. Takács Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

 

takacs-gabor.jpg

 

– Az utolsó előtti helyen végeztek a bajnokságban. Összességében hogyan értékeli a csapat szereplését?

– Az alapcél kitűzésünket, a bennmaradást teljesítettük. Viszont a helyezéssel és a megszerzett pontok számával nem voltunk elégedettek.

– A soron következő bajnoki év nehezebbnek ígérkezik, hiszen öt csapat mindenképpen kiesik majd. Mi az, amin változtatni kell, hogy ezt elkerüljék?

– Mindenképpen meg kellett erősítenünk játékos keretünket. A helyzetkihasználásunkon feltétlenül javítanunk kell, illetve a védekezést stabilabbá tennünk. Ami a legfontosabb, hogy a sérülések kerüljenek el minket.

– Hogyan látja a Nyugati csoport erőviszonyait? Várhatóan mely együttesek küzdenek majd a feljutásért, illetve a bennmaradásért?

– Nagyon erős mezőny jött össze, de ez így volt tavaly is. A bajnokság esélyesének a Győri ETO csapatát tartom. Bajnokság előtt nem lehet kiesőkben gondolkodni, el kell telni 8-10 fordulónak, hogy kirajzolódjon melyik csapatok fognak küzdeni a kiesés elkerüléséért.

– A nyáron milyen változások történtek a játékosállományban? Mely posztokat szeretné/szerette volna megerősíteni?

– Hatan távoztak, kilencen érkeztek. Minden csapatrészbe igazoltunk 2-3 játékost.

– Mikor kezdték el a felkészülést a bajnokságra?

– Július 4-én.

– Heti hány edzés szerepel a programban, hol és hogyan készülnek?

– Négy edzés és kettő edzőmérkőzés szerepel a heti programban. Helyi környezetben készülünk, ahol minden feltétel adott a jó munkavégzéshez.

– Eddig mely csapatokkal játszottak edzőmeccset és milyen eredménnyel?

– Felkészülési mérkőzéseink eredményei: Vép – Sárvár 0 – 6, Sárvár – Egyházasrádóc  7 – 0, Hévíz – Sárvár 3 – 1, Sárvár – Andráshida 2-3, Sárvár –Csorna 2 – 2, Sárvár – Jászberény 0 -2, Sárvár – Ajka 1-1

– Mit vár a most induló szezontól? Milyen helyezéssel lenne elégedett a bajnokság végén?

– Biztos bennmaradást, 10-12. helyezéssel már elégedettek lennénk. 

Szécsi József