Havasi Dániel a Vácnál, az NB2-ben folytathatja a gólgyártást

havasi-dani.jpg

– Néhány nappal ezelőtt lettél a Vác labdarúgója. Úgy gondolom, hogy nagy előrelépés a másodosztályt a 6. helyen záró csapat labdarúgójának lenni. Előreláthatóan kik lesznek a riválisaid a kezdőcsapatba való kerülésért?

– Boldog vagyok, hogy a Vác csapatához kerültem, nagy előrelépés ez a karrieremben. Célom volt, hogy magasabb osztályban játszhassak, ez sikerült, a többi már csak rajtam múlik. Többen is vagyunk csatárok, Balajti Ádám az egyik rivális, nagyon jó játékosnak tartom, akitől sokat tudok tanulni. Jó lenne vele együtt is a pályán lenni.

– Két évvel ezelőtt 21 góllal gólkirály lettél az NB3 Közép csoportjában, a második helyen 17 góllal a váci Zsolnai Richárd végzett. Jelenleg, hogy érzed magad? Milyen formában vagy? Megvan még köztetek a négy gól különbség?

– Nagy csatát vívtunk abban az évben, az utolsó meccseken is kérdéses volt hogy ki lesz a gólkirály. Nem hasonlítanám össze magunkat, Zsolesz inkább szélső, én pedig középcsatár vagyok. Szép teljesítmény volt tőle a 17 gól, nagyon jó játékosnak tartom! Remélem, hogy ebben a szezonban közösen lőjük majd a gólokat!

– A 2015/2016-os bajnokságban már volt 7 meccsed a másodosztályban, akkor a Dunaújvárosban játszottál és kétszer is megzörgetted az ellenfelek hálóját. Egyetértesz azzal, hogy a mostani NB2 erősebb lett?

– Sajnos egy sérülés miatt csak 7 mérkőzést tudtam játszani Dunaújvárosban, de nagyon tetszett az NB2-es légkör. Azóta még többet fejlődött a bajnokság, nem lesz olyan, hogy könnyű meccs. Amikor volt rá lehetőségem, figyelemmel követtem az NB2-es meccseket a televízióban, úgy gondolom, hogy egy nagyon erős bajnokságról beszélünk, tele jó játékosokkal. Várom már, hogy elkezdődjön a szezon.

– 20 csapat, összesen 38 forduló. Lesz mérkőzés bőven. Mit vársz magadtól játékperc és gólszámban?

– Elsődleges célom a fejlődés és úgy érzem, hogy ehhez nagyon jó helyen vagyok. Nagyon kemény munkát végez a csapat, napról napra érzem magamon, hogy ennek meglesz az eredménye. Az edzői stáb majd eldönti, hogy mennyi játékpercet szán nekem, az én feladatom, hogy jó formában legyek és minél több gólt szerezzek.

Szécsi József