Hat pont az előny, de a kazincbarcikaiak még nem számolgatnak. Interjú Burics Andrással

burics-andras.jpg

 

– Pontszámban ugyan jelentős különbség volt a javatokra, de gondolom, hogy az ellenfél vezetőedzője – Varga Attila személye – óvatosságra intett benneteket. Miként készültetek a Hatvan elleni találkozóra?

– A hatvani csapat az edzőváltás óta, olyan eredményeket produkált, amik figyelemre méltóak. Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik más meccsre. A pontkülönbség ellenére sem vettük félvállról a hétvégi találkozót.

– Koleszár mester kidolgozott erre a találkozóra valamilyen különösebb taktikát?

– Külön taktikával nem készültünk. Jobb szeretjük a saját játékunkat játszani. A mester természetesen figyelemmel követte a Hatvan eddigi szereplését és felvázolta, hogy mire számíthatunk az ellenféltől.

– Milyen poszton kaptál szerepet és mi volt a feladatod?

– Védekező középpályásként kaptam szerepet, így elsődleges feladatom a stabil, fegyelmezett védekezés mellett a labdaszerzés volt. Persze ha volt lehetőségem, segítettem a támadásokat is.

– Alig több mint 60 perc után háromgólos előnybe kerültetek, valóban ilyen sima volt?

– Az ellenfél az első félidőben teljes mértékben a kontrákra rendezkedett be. Nagy nyomást tudtunk gyakorolni rájuk, aminek meg is lett az eredménye. A második félidőben már más felfogásban futballoztak, így viszont nyíltabbak lettek és a mi kontráink jól sültek el. A meccs végére mindent egy lapra feltéve támadott a Hatvan, gólt is szereztek, ziccerek maradtak ki itt is ott is. Összességében teljesen megérdemelt a győzelmünk.

– Miként estek a góljaitok?

– Az első gólhoz egy szemfüles labdaszerzésre volt szükség Süttő Attila részéről. Higgadtan használta ki a lehetőséget. A második gólt Farkas Jani szerezte az általa kiharcolt büntetőből. A harmadikat pedig egy villámgyors kontra végén Faggyas Milán rúgta.

– A tavasszal jó pár pontot elhullajtottatok, de az a szerencsétek, hogy a közvetlen vetélytársaitok is. Jelenleg már hat pont az előnyötök, ami azért már tekintélyes. Megállíthat még benneteket valami vagy valaki a bajnoki címért folytatott versenyben? Mire kell odafigyelni?

– Kiegyenlített a bajnokság, úgy gondolom még nagyon korai számolgatni. Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Ennek szellemében dolgozunk tovább és haladunk a céljaink felé.

Szécsi József