Három forduló után még veretlen az újonc Gyöngyös. Interjú Gergely Péterrel

 

gergely-peter-gyongyos.png

– Az Eger együttesét megelőzve két pont előnnyel lettetek Heves megye bajnokai. Szerencsésen megúsztátok az osztályozókat, így a bajnoki cím egyből az NB3-ba való feljutást jelentette számotokra. Hogyan készültetek a nyáron?

– Úgy gondolom, hogy már a megyeiben is az Nb3-ra készültünk csupán kevesebb edzésszámban.

– Mennyire változott meg a játékosállományotok? Elsősorban mely posztokat erősítettétek meg?

– A játékosállomány elsősorban annak a magnak a megtartására épült, akik kivívták az Nb3-as tagságot. A távozók helyére igazoltunk, kapusposztra, emellett elsősorban támadó jellegű játékosok érkeztek. A védelmünk szerintem stabil lábakon áll.

 

gyongyos.jpg

 

– Az első két fordulóban a Jászberény és a DVTK második csapata ellen sem sok hiányzott a győzelmetekhez, akár hat pontotok is lehetett volna. Milyen volt a hangulat az öltözőben?

– Igen egy kis szerencsével akar győzhettünk is volna az említett csapatok ellen, de minden pont sokat számít pláne újoncként. Az öltözői hangulatért megvannak a felelős emberek.

– Hogyan készültetek a Tállya ellen?

– Sokat nem tudtunk a borsodi csapatról azt viszont igen, hogy stabil, szervezett csapat, ezért elsősorban középen kellett labdát szereznünk, és ki kellett iktatnunk az ellenfél kulcsjátékosait.

– Te szerezted a találkozó egyetlen gólját. Hogyan történt?

– Egy tizenhatoson belüli kavarodás után a kipattanó labdát értékesítettem.

– Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– A lelkesedésből fakadó küzdeni akarásunk blokkolta az ellenfelet. Több kontralehetőségünk is volt, amelyeken bebiztosíthattuk volna a győzelmünket. A meccs összképe alapján úgy gondolom megérdemelten tartottuk itthon a három pontot ezzel bizonyítva azt, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket és szeretnénk minél jobban helytállni az NB3-ban.

– Hogy látod a Keleti csoport erőviszonyait? Veletek együtt összesen öt újonc van. Milyen helyezésben gondolkodtok? Mivel lennél elégedett?

– Három forduló után úgy gondolom, hogy ebben a mezőnyben bárki megverhet bárkit. Elsőrendű célunk a biztos bennmaradás elérése. Először meg kell ismerkednünk a mezőnnyel, s aztán majd fokozatosan lehet építkezni, magasabb célokat kitűzni.

Szécsi József