Gyürki Gergő mesterhármast ért el a Gárdony ellen. Remek formában a Tatabánya

Fotó és videók: Szmolka Csaba, Tatabányai SC – Labdarúgó szakosztály 


– Újra az NB3-ban szerepel a Tatabánya labdarúgócsapata. 8 mérkőzés után 18 ponttal rendelkeztek. Miként értékeled az eddigi időszakot?

– Várakozáson felül sikerült a bajnoki rajt! Az első fordulókban – újonc csapatként a stabilitásra törekedtünk. A győzelmektől lendületet kaptunk, meccsről meccsre sikerült fejlődni, előre lépni.

– Melyik meccsen ment eddig a legjobban a csapatnak a játék?

– A Pápa kivételével az összes meccsen nagyon tudatosan és összeszedetten játszottunk. Nekem a Kerület elleni meccs tetszett a legjobban!

– 1 héttel ezelőtt rendkívül kiélezett meccset vívtatok az eddig 100 százalékos Kerület ellen. Hogy látod, mi volt az, ami miatt végül ők nyertek? Mi az, amiben leginkább fejlődnetek kell?

– Azt gondolom, a rutin, illetve a szerencse döntött. 1-0-ás állásnál több lehetőségünk is adódott a mérkőzés lezárására, de nem sikerült rárúgni a második gólunkat, ezt Czvitkovics megbüntette. 1-1-es állásnál is a győzelemre játszottunk, de egy meglehetősen véleményes szituációból szerencsétlen gólt kaptunk… Erős a kohézió a csapaton belül. Meglehetősen fiatal keretünk van, több 20 év körüli játékossal a soraiban. Azt gondolom, még egy kis időre van szükségünk, hogy magabiztosabban és nyugodtabban tudjunk futballozni. A lendület megvan, az irány pedig jó hozzá!

– Két hete a Sopron ellen két gólt lőttél, szombaton pedig mesterhármast szereztél a Gárdony ellen. Úgy értesültem, hogy ezek közül néhány gól különösen szépre sikeredett. Felidéznéd ezeket?

– Sopronban, szabadrúgásból voltam eredményes, míg a Gárdony ellen egy átlövésem sikeredett látványosra. A további mérkőzéseken is gólokkal szeretném segíteni a csapatot, bízok a jó szereplésben!

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait és hol van a helye a Tatabányának?

– A III. Kerület csapata kiemelkedik játéksebességben és egyéni kvalitásokban. Őket mondanám potenciális feljutó jelöltnek. Ugyanakkor, hosszú még a bajnokság, és rengeteg csapat van, így a koncentrációt és a sportformát nehéz fenntartani. Mi, mindig a következő meccsben gondolkodunk, lépésről lépésre szeretnénk haladni! Amennyiben így folytatjuk, a bajnokság előtt kitűzött célunkat, hogy stabil középcsapat legyünk sikerülni fog elérni!

– Szerdán egy másik újonchoz, a Nagyatádhoz látogattok. Mit vársz a mérkőzéstől?

– Mint, minden mérkőzésen, most is a győzelem céljával fogunk pályára lépni! Fontos lesz, hogy az első pillanattól kezdve csak saját magunkra koncentráljunk, és a komfort zónánkból kilépve magas iramot diktáljunk. Ha ez így történik, meggyőződésem, hogy számunkra kedvező mérkőzést fogunk játszani.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply