Gyakorlatilag a komplett kezdőcsapat távozott Komlóról. Interjú Varga László vezetőedzővel

A nyáron nemcsak a vezetőedző, hanem gyakorlatilag a komplett kezdőcsapat távozott Komlóról. Új csapat épül. Varga Lászlóval az új trénerrel beszélgettünk.

 

– Fiát, Varga Balázst (aki Szekszárdon lett vezetőedző), váltotta a Komlói Bányász kispadján. Hogyan jött ez a lehetőség?

– Már az elmúlt szezonban is a csapatnál dolgoztam vezetőedzőként az utánpótlásban és a felnőtt csapatnál asszisztens edzőként. A Balázs távozása után a szakosztályvezetőnk és az elnök úr is felhívott, hogy rám gondoltak a vezetőedzői feladatok ellátására majd természetesen személyesen is találkoztunk és egy rövid egyeztetés után abban maradtunk, hogy folytatjuk a közös munkát.

– A Komló nagyon jól teljesített az előző bajnoki évben, hiszen sokáig a feljutó helyek közelében volt. A csapat lelkes szurkolói továbbra is nagyon éhesek a sikerre. Meg tud felelni az elvárásoknak?

– A tavalyi szezon lezárult. Kitűnően teljesített a csapat, véleményem szerint a dobogón végezhetett volna, de a pontlevonásokkal akkor az a lehetőség elszállt. Most ismét egy teljesen új feladat elé nézünk. Egyébként tavaly is újoncként a bent maradás volt az elsődleges célunk. Mivel szinte az egész kezdőcsapat távozott, nem folytatnom kell a csapat építést, hanem nagyon rövid idő alatt egy teljesen új együttest kell építeni, ami megfelel a minimum célkitűzésünknek az NB3 tagság megőrzésének. Ráadásul 5-6 kieső lesz a csoportból. Jelen pillanatban, azt mondhatom nem lesz egyszerű feladat, de nagyon keményen dolgozunk, és azt azért ígérhetem, hogy egyik csapatnak sem lesz könnyű győzelemmel távoznia Komlóról.

– Tudomásom szerint 12 játékos ment el Komlóról, s ahogy Ön is említette, nagyrészt a legjobbak. Sikerült már feltölteni a játékosállományt? Kiket igazoltak le?

– Igen ez így van. Eddig a megyén belülről igazoltunk fiatal játékosokat, de még folyamatban van a keret kialakulása most már “csak” posztra, például a védelembe keresünk még játékosokat.

– Mikor kezdték el a felkészülést a bajnokságra?

– Július elején.

– Heti hány edzés szerepel a programban?

– Hat.

– Eddig mely csapatokkal játszottak edzőmérkőzést és milyen eredménnyel?

– Sajnos már két felkészülési mérkőzésünk elmaradt. Eddig csak Pakson játszottunk, de a héten szerepel a programunkban még két mérkőzés. (Szerdán: Mohácsi TE – Komlói Bányász 0-4, a szerk.)

 – Hogyan látja az NB3 Közép csoportjának erőviszonyait?

– Szerintem nagyon kiegyensúlyozott bajnokság lesz szoros eredményekkel. Mind a feljutás mind a kiesés szempontjából.

 – Milyen célokkal állnak rajthoz?

– Minimális célunk jelen esetben csak a bennmaradás lehet. Nagyon fontos lesz számunkra az eredmény, de én azt szeretném, hogy azért a játékunk is “élvezhető” legyen szurkolóink számára.

Szécsi József