Góljaival, gólpasszaival az NB2-be segítené az RKSK-t. Interjú Kokenszky Norberttel

A Rákosmenti KSK megcélozta a másodosztályt, s ennek megfelelően kezdte a bajnokságot. Az első fordulóban 7-2-re kiütötte a BKV Előrét, majd a múlt héten a Monort verte magabiztosan. Kokenszky Norbert a nyáron tért vissza a rákosmenti egyesülethez, két mérkőzésen négy gólt szerzett, s vezeti az NB3 képzeletbeli összevont góllövőlistáját. Vele beszélgettünk.

 

kokenszky-norbert.jpg

 

– Ilyen szezonkezdetre talán a legvérmesebb RKSK szurkolók sem számítottak, hiszen nem elég, hogy mindkét mérkőzéseteket megnyertétek, emellett összesen tíz gólt is lőttetek. Mi az oka a remek teljesítménynek?

– Igen, valóban jól kezdtük a szezont és reméljük, hogy ezt a formát még sokáig tudjuk tartani. Azt gondolom, hogy egy nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl, ami jól sikerült, talán ennek is köszönhetőek az eredmények.

– Az elmúlt fordulóban 3-0-ra legyőztétek a nyáron alaposan megerősödött Monort. Ilyen arányban is megérdemeltnek mondható a sikeretek?

– Egy erős ellenféllel találkoztunk a Monor ellenében. Szerintem igen, megérdemeltnek mondható a 3-0, igaz a vendégek 11-est hibáztak, de nekünk is volt két-három helyzetünk a három gólon kívül.

– A BKV ellen háromszor, míg most egyszer találtál be a hálóba, s négy góllal vezeted a góllövőlistát. Leírnád hogyan estek góljaid?

– A BKV ellen első gólomat a belsővédőt megelőzve sikerült fejelnem, a második találatnál Sóron Tibor elment a szélen és középre passzolt. Őszintén szólva nem volt nehéz dolgom már, a harmadik találatnál az egyik középhátvédünk passzolta fel a labdát, amit ballábbal magam elé tettem és második érintésre jobbal eltekertem a kapus mellett. A Monor ellen egy jobb oldali beadást követően fejeltem a hálóba.

– Az elmúlt ősszel Diósdon futballoztál, ahol 16 mérkőzés kellett négy gólodhoz, tavasszal pedig egy osztállyal feljebb a Szigetszentmiklóshoz kerültél. Milyen tapasztalataid voltak a másodosztályban ahol nem sikerült gólt szerezned?

– Diósdon nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, volt hogy játszottam (szerintem nem is rosszul) és utána három meccsre elfelejtettek. Utána mikor pályára léphettem gólt is rúgtam, de megint csak öt percet kaptam. Azóta már megtudtam, hogy mi állhatott ennek a hátterében, amiről nem szívesen beszélek. Lezártam magamban a diósdi évet. Szigetszentmiklóson jó tapasztalatokkal gazdagodtam, nemcsak mert bemutatkoztam a másodosztályban, hanem mert úgy érzem sikerült is fejlődnöm, de gólok tekintetében van bennem azért némi hiányérzet.

– Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak, s mi az, amit saját magadtól vársz?

– Mindenképpen fel szeretnénk jutni az Nb2-be, nem lehet más a célunk. Úgy gondolom megvan erre a megfelelő játékoskeretünk. Magamtól azt várom, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot a kitűzött cél eléréséhez. 

Szécsi József