Gémes Bence úgy véli, hogy a Makó van olyan erős, hogy akár a tizedik helyet is elcsípje

Idegenbeli győzelemmel kezdte az idei évet a Makó labdarúgócsapata. Jelenleg még ugyan kieső helyen állnak, de a siker reményt adhat a következő mérkőzésekre. A győztes gólt szerző Gémes Bencével beszélgettünk.

– Újoncként kieső helyen fejeztétek be a tavalyi évet. Milyen érzésekkel vonultatok téli pihenőre?

– Rossz szájízzel mentünk a szünetre, mert nem úgy sült el a szezon első fele, ahogy azt elterveztük. Jókor jött a pihenés, és aztán újult erővel vágtunk neki az új évnek.  

– Még novemberben, a tavaszról előrehozott 16. fordulóban, sikerült nyernetek a Vecsés ellen, akkor két gólt szereztél, s a rákövetkező tétmeccsen, most is te lettél a mérkőzés egyik hőse. Hogyan készültetek a Szentlőrinc ellen?

– Edzőnk Méhes Tibor kielemezte az ellenfél játékát, és egész héten az alapján készítettek fel minket a mérkőzésre.

– Az 57. percben előnybe kerültek a hazaiak, de az utolsó negyedórában megfordítottátok az eredményt. Miként estek a gólok?

– Egy pontrúgás révén vezetést szerzett a Szentlőrinc, ami véleményem szerint nem volt benne a mérkőzésben, azután a 75. percben egy kezezés után büntetőt ítélt a bíró a mi javunkra, amit Tóth Imre magabiztosan értékesített. Négy percre rá egy szögletből szereztük meg a vezetést. A hazai kapus aláfutott a labdának, így nem bírta megfogni, nekem már csak az üres kapuba kellett berúgni a lasztit.

– Melyik csapatnak volt több helyzete?

– Az egész mérkőzésen mi domináltunk jobban. A két gól mellett két kapufát is szereztünk és azon kívül még több nagy helyzetet is sikerült kidolgoznunk.

– Hogyan értékeled a csapatod és a saját teljesítményedet?

– Az edzőnk utasításait betartva, nagyon egységesen az utolsó percig küzdve, sokkal veszélyesebbek voltunk, és én úgy gondolom, hogy megérdemeltük a három pontot. Saját teljesítményemet nem szeretnem értékelni, mert sosem vagyok elégedett azzal.

– Nagy a versenyfutás a bajnoki címért. Miként látod a Közép csoport erőviszonyait?

– Három-négy olyan együttes van, amely kimagaslik a mezőnyből, de véleményem szerint a bajnoki cím sorsa két csapat között fog eldőlni, azok pedig a Pécs és a Tiszakécske. A Dunaújváros ki fog szállni ebből a versenyfutásból, nem fogja tudni tartani velük a tempót.

– Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Szezon elején a tizedik helyet jósoltam volna magunknak, így tehát tartom ezt most is, mert hiszem, hogy a csapatunk van olyan erős, hogy odaérjünk a tizedik helyre, de a vezetőség célkitűzése az a bennmaradást érő hely.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply