Gabala Krisztián magára maradt a játékosaiért való küzdelemben

Múlt hét csütörtökön értesülhettünk arról, hogy a BVSC és Gabala Krisztián által kötött megállapodást október 31-i hatállyal közös megegyezéssel megszüntették.


– 7 forduló után veretlenül az 5. helyen álltatok, mindössze 3 ponttal lemaradva az éllovas Egertől. Az ezt következő 7 bajnoki mérkőzés nem sikerült ilyen fényesre. 2 győzelem és 1 döntetlen mellett, hazai pályán vereséget szenvedtetek a Tiszaújvárostól, majd a Kisvárda tartalékjaitól, idegenben pedig a Füzesgyarmattól és a Jászberénytől. Mi volt ennek az oka?

– Két dolog nagyban közrejátszott az eredmények alakulásában. Aktuális forduló után (szerda) felmentették dr. Horváth Gábort pozíciójából, ugye azt a vezetőt, aki meghatározó személyisége volt a BVSC labdarúgásának újjászületésében, amit senki nem ért, értett meg! A másik tényező a rövid csapat, azaz a szűk keret. Sosem sírtunk, hogy itt a vírus, meg hogy annyi sérültünk van, talán azért is mert jóval az elvárások, a kitűzött célok felett teljesített a csapat.

Fotó: Reggeli Start (DIGI Sport)

– A múltkori interjúban is szóbahoztuk, hogy nem túl szerencsés egyedüli budapesti csapatként a Keleti csoportban szerepelni. A továbbiakban is láttad ennek hátrányait?

– Ez nem szerencse kérdése, de azt most is fenntartom, hogy például az emberi értékrendek, labdarúgás kultúrája teljesen más, mint a Nyugati csoportban. Kár már ezen rágódni a kialakult helyzethez kell mindig alkalmazkodni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.

– Botrányos körülmények között ért véget a hazai Kisvárda II. elleni meccsetek. Amelynek következtében többen is komoly büntetést kaptatok, Téged 5 meccsre tiltott el az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Mi történt pontosan?

– Azt gondolom, hogy minden problémának a kiteljesedése volt ez a mérkőzés. A mérkőzés felvétele bizonyítja, hogy az első félidőben, amikor a csapat vezetett elvettek tőlünk egy szabályos gólt, majd még 1-0-nál egy büntetőt, és ezek után, a Kisvárdának három piros lapos megmozdulásáról már talán nem is érdemes beszélni. Szóval … Remélem a fegyelmi bizottság meghallgat és választ kapok olyan kérdésre, hogy hol az a pont amit még szó nélkül kell hagynia egy vezetőedzőnek, miközben a játékosok testi épsége és jövője van veszélyeztetve. Tállyán lábtörés, most csak a cipő műanyag részét lyukasztotta ki ellenfelünk stoplija. Végül mindennél jobban bánt, hogy a játékosainkért folytatott küzdelmemben magamra maradtam.

– 3 hete értesülhettek az olvasók arról, hogy Kisteleki István visszatért a labdarúgásba, a BVSC szakmai igazgatója lett. Milyen változást okozott ez a Te helyzetedben?

– Előzőekben kitértem rá, hogy dr. Horváth Gábor felmentését követően nagy változások történtek. Kisteleki úr szerepvállalása azonnali, előkészített dologként történt. Az hogy ez a hír hetekig nem kapott publicitást, azzal én nem tudok mit kezdeni, de minden megváltozott. Egyszerű a képlet, hamar kiderült, hogy István (Kisteleki) és én nem képviselünk hasonló elveket sem emberileg, sem pedig szakmailag, így azt gondolom, hogy a szerződésem felbontása mindkettőnk részéről megkönnyebbülést jelentett.

– Felhoztad a BLSZ2-ból az NB3-ba a BVSC-t, 14 forduló után 22 ponttal rendelkeztek, amely egyáltalán nem rossz eredmény egy újonc csapattól. Miért kellett távoznod?

– Nem leszek magam menedzsere, akit érdekel megnézheti azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt tíz évben elértem csapataim élén. Egy biztos és talán fontosabb mutató, hogy tíz évet dolgoztam megszakítás nélkül, abban az időben, amikor a magyar labdarúgást megreformálták és sokkal magasabb szintre emelték mint a 2010-es évek előtt. Nem a múltban, hanem a jövőben szeretnék dolgozni! Távozásról pedig már említettem pár szót, többet egy bizonyos papír nem enged! Hogyan tovább? Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem vágyom magasabb osztályú kihívásra, de minden olyan feladat érdekel, ahol fejleszteni, építeni lehet labdarúgásunkat. Bízom benne, hogy olyan döntést hozok és olyan klubhoz tartozok majd, ahol újra az ambíciók és a munka öröme tölti ki mindennapjaimat.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply