Füzesgyarmati SK – BVSC-Zugló 5–0

Forrás/videó: https://keleten.hu/


Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában a 8. fordulóból elnapolt BVSC elleni hazai mérkőzését pótolta szerdán a Füzesgyarmati SK csapata. A sárrétiek szoros első félidőt követően Popescu és Cigan találataival, valósággal kiütötték a nagy múltú zuglói ellenfelét, ezzel az 5. helyre léptek fel a tabellán.

Az elmúlt másfél nap esőzése nem múlt el nyomtalanul a pályán, de azért a körülményekhez képest elfogadható talaj fogadta a csapatokat. Jóformán még ismerkedtek egymással a felek, amikor a 14. percben Achim Sebastian jobb oldali beadását Popescu Robert az ötös sarkáról a hosszú alsó sarokba fejelte, 1–0.

A folytatásban a hazaiak irányították a játékot, a félidő utolsó harmadára azonban magára talált a BVSC, és két-három alkalommal meleg helyzetet teremtett Fildan kapuja előterében.

A második félidő első negyedórája kísértetiesen hasonlított a meccs elejére, annyi különbséggel, hogy két minutával korábban jött a gyarmati gól, de szinte tükörképe volt az elsőnek. Az 57. percben Achim Sebastian jobbról beadott, a hosszúra érkező Popescu Robert pedig az ötös sarkáról bólintott a kapu sarkába, 2–0.

A vendégeknél a támadójáték élénkítése érdekében beszállt a háromszoros válogatott támadó, Hrepka Ádám, de a harmadik találatot is a gyarmatiak jegyezték. A 72 percben Vajda lecsúszott bal oldali beadását Popescu halászta el a kapus elöl a hosszún, majd mesteri ollózással a túloldalra tette azt Cigan Cristian elé, aki nem hibázott, 3–0.

A meccset a 80. percben szintén Cristian Cigan zárta le végérvényesen, amikor a jobb szárnyon erőszakosan tört be a 16-os sarkán, de elhúzták a lábát. A büntetőt a sértett erőből lőtte a balra vetődő kapus hűlt helyére, 4–0.

Ezzel még nem volt vége a hazaiak parádéjának, illetve a vasutasok balszárnya csődjének. A 87. percben jött a szokásos forgatókönyv: Achim Sebastian jobb oldali beadását Popescu Robert bólintotta a hálóba, 5–0.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK – BVSC-Zugló 5–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 200 néző
Vezette: Katona Balázs (Molnár Alex, Kövér Balázs).
Gólszerző: Popescu (14., 57., 87.), Cigan (72., 80. – 11-esből).
Jó: az egész hazai csapat, Popescu a mezőny legjobbja, ill. Murai, Kelemen.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szabó R., Sundas (Tóth O., 88.) – Achim Á., Ramos (Kis Sz., 78.), Shadi – Cigan (Balogh G., 81.), Popescu (Molnár Sz., 88.), Vajda (Árvai, 88.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

BVSC: Horváth G. – Simon K., Balogh B., Kovács G. (Hrepka, 60.), Tóth K. – Pintér, Schrammel, Balogh M., Fisli (Somodi, 78.) – Kelemen, Murai. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Boros Tibor: – Ez a harmadik mérkőzésünk, amikor már a közös munka hozományaként voltak elvárásaink. Most azonban még minőségben és hatékonyságban is túlszárnyaltuk a jelenleg elvárható szintet. Minden egyes játékosomnak gratulálok a mai teljesítményéhez!

Gabala Krisztián: – Nem a problémákkal kell foglalkoznunk, hanem azoknak a megoldásával. A pályán látszott, hogy ebből sok van, de egyelőre az öltözőben tartjuk.

Be the first to comment

Leave a Reply