Forgács Péter lett a Keleti csoport legjobb játékosa, aki azon fáradozik, hogy ismét magasabb osztályban játszhasson


– Gratulálok ahhoz, hogy az NB3 Foci Facebook csoport közönségszavazása alapján Te lettél a Keleti csoport legjobb játékosa az őszi szereplés alapján! Mennyire értékes számodra ez a siker?

– Szeretném megköszönni a családomnak, a barátaimnak és a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan rám szavaztak. Nagyon jól esik, hogy ilyen sokan szorítanak a sikeremért. Megtisztelő hogy én nyertem meg ezt a díjat.

– Az biztos, hogy jó focista vagy, hiszen azt megelőzően hogy Gyöngyösre kerültél, az MTK-nál és a Budafoknál is jó pár NB2-es meccsen szerepeltél, sőt a kék-fehéreknél az NB1-ben is kerettag voltál. Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

– Mind az MTK-nál mind a Budafoknál nagyon jól éreztem magam, rendkívül jó embereket sikerült megismernem. Azonban a legbüszkébb arra vagyok, hogy 2017 márciusában az U21-es válogatottban szerepeltem összetartáson Telkiben, ahol együtt edzettünk az A válogatottal. És egy sérülés miatt lehetőségem adódott egy edzőmérkőzés erejéig az A válogatottban játszani.

– Hogy látod, melyik poszton tudod a legjobb teljesítményt nyújtani?

– Az utánpótlásban rendszerint a támadó szekcióban szerepeltem, többször is esélyes voltam a gólkirályi címre, kétszer sikerült is megnyernem ezt. Majd az edzőim kipróbáltak balhátvéd poszton és ott ragadtam. De a legjobban elől érzem magam a kapu előterében.

 – Játékosként mik az erősségeid?

 – Erősségemnek tartom a bal lábam, a gyorsaságom. Csapatjátékos vagyok, szeretem a kombinátív játékot.

– Tizedik helyen vonultatok téli pihenőre. Miként értékeled a csapat őszi szereplését?

– Sajnos nem úgy sikerült a rajt, ahogy azt elterveztük. Személy szerint én a csapatot az első 5-be soroltam volna, de sajnos nem jött ki a lépés az ősszel. Így mindenképp negatívan élem meg az őszi szereplésünket.

– Sajnos folyamatosan hallani lehetett arról, hogy megrendült a gyöngyösi klub anyagi helyzete, sőt egyes hírek szerint a folytatás is kérdésessé vált. Tudsz valami megnyugtatót mondani?

– Jelen pillanatban még semmilyen információt nem tudok adni, ugyanis minket játékosokat sem tájékoztatnak a jelenlegi helyzetről.

– 22 éves, kifejezetten tehetséges játékos vagy. Látsz rá esélyt hogy a közeljövőben ismét magasabb osztályban szerepeljél?

Minden egyes nap azért dolgozok, hogy visszakerüljek oda, ahova úgy gondolom, hogy tartozok, és ez minimum az NB2.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply