Fodor Pétert díjazták abból az alkalomból, hogy 2006 óta már 300 bajnoki mérkőzésen öltötte magára az FC Tiszaújváros mezét

Fotó: www.fctiszaujvaros.hu

fodor-peter.jpg

– Hány éves korodban kezdtél el focizni és utánpótlásszinten mely csapatokban rúgtad a labdát?

– 10 éves koromban, Diósgyőrben. Csak itt játszottam utánpótlás szinten. Serdülőtől a felnőtt csapatig végig jártam a ranglétrát.

– Az adatbank szerint 2005-ben 1 évig a Bőcs csapatában a másodosztályban rúgtad a labdát. Miként kerültél a Tiszaújvároshoz?

– Igen, voltam másfél évet Bőcsön is, ahol jelezték, hogy nem igazán számítanak rám, és pont akkor megkerestek Tiszaújvárosból, így kerültem jelenlegi klubomhoz.

– Mindig is hátvédként játszottál?

– Mindig hátvéd voltam, a védelem közepén érzem magam a legjobban.

– 2006-óta 300 bajnoki mérkőzésen voltál a tiszaújvárosiak erőssége. Három bajnoki cím a megye első osztályban, egy bronzérem az NB3-ban, emellett tavaly eljutottatok a legjobb nyolc csapat közé a Magyar Kupában. Mely sikerekre vagy a legbüszkébb?

– Mindegyikre nagyon büszke vagyok. A Magyar Kupa nyolc közé jutás az, amit leginkább kiemelnék. Az Újpest ellen játszottunk. Egy kicsivel az áll a legközelebb a szívemhez.

– A 300 meccs között biztos vannak olyanok, amelyekre különösen szívesen emlékszel vissza valami miatt. Melyiket említenéd elsősorban?

– 300 meccs az nem kevés. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat ki tudnék emelni közülük. Megint csak azt kell mondanom, hogy az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzésre vagyok a legbüszkébb. A sorsolás előtt az volt a kívánságom, hogy akkor 31 évesen, egy nagy csapat ellen, szép stadionban, sok szurkoló előtt, jó játékosok ellen játszhassak. És hát sikerült. Hiába kaptunk ki az első meccsen csúnyán, nekem ez akkor is fantasztikus élmény volt. A tavalyi bajnokság végén a kiesés ellen harcoltunk, s ekkor a Felsőtárkány és a Somos elleni mérkőzéseken is gólt szereztem. Jól is ment a játék, ezekre is nagyon jó szájízzel emlékszem vissza. A tavalyi kupasorozatban a Paks elleni győztes mérkőzés is hatalmas volt, a korábbi években pedig az akkor még NB1-es  Pécset sikerült kiütni a kupából, de rengeteg bajnoki mérkőzést is ide sorolhatnék még.

– Mivel foglalkozol a civil életben?

– Egy miskolci cégnél dolgozom anyagbeszerző munkakörben. Munka után pedig irány edzésre.

– Miként látod a tiszaújvárosi labdarúgás jelenlegi helyzetét és jövőjét?

– Nagyon stabilnak látom. Mindig rendezett, nyugodt, és parádés körülmények voltak és lesznek is, ebben biztos vagyok.

Szécsi József