Ficsor Richárd két góllal járult hozzá a Kazincbarcika legyőzéséhez

A forduló egyik legnagyobb meglepetése a hatvaniak magabiztos győzelme volt a Kazincbarcika ellen. A sikerből két góljával főszerepet vállalt Ficsor Richárd.

 

ficsor_richard.jpg

Fotó: fchatvan.hu

 

– Jó formában vagytok, mégsem sokan számítottak arra, hogy legyőzitek a Kazincbarcikát, pláne ilyen arányban. Számotokra is meglepetés volt?
– Az egész csapat motiváltan állt ehhez a találkozóhoz, hiszen a Kazincbarcika még veretlen volt és mi októberben eddig három győzelmet szereztünk és szerettük volna a negyediket is behúzni. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz mivel a KBSC egy jó erőkből, rutinos játékosokból álló együttes.
– Hogyan alakult a meccs? Mely csapat támadott többet, s melyik oldalon volt több helyzet?
– A mérkőzés elejétől mi kezdeményeztünk, ez meghozta gyümölcsét, hiszen már a 20. percben 2-0-ra vezettünk. Ezek után ment a mezőnybeli játék, s igazából egyik csapat sem alakított ki ziccereket. A második félidőt jobban kezdte a KBSC, sorra jöttek a támadások, de a védőink hatástalanították ezeket. Egy jó kontra után ismét gólt szereztünk, így padlóra küldtük őket. A KBSC még eljutott egy szép felső lécig, de csak ennyi jutott számukra.
– Két gólt szereztél a találkozón. Felelevenítenéd hogyan estek?
– A két gólomról hát mit is mondjak, elég szerencsés találatok voltak. Az elsőnél a kapussal összerúgtunk, majd a belsőmről bepattant a hálóba. Aztán jött egy bal oldali beadás, s már lendítettem a lábam, amikor a menteni igyekvő védő épp a lábamra rúgta a labdát, ami a kapus mellett bement a rövidbe.

 

fc-hatvan.jpg

– Tavaly a harmadik helyen zártátok a bajnokságot. Most négy mérkőzést nyertetek zsinórban, de óriási a lemaradásotok az előttetek lévő csapatokhoz képest. Beleszólhattok még a feljutásért folytatott küzdelembe?
– A bajnokság elejét nagyon elszúrtuk, így négy csapat már meglépett a mezőnytől, de amint a mostani meccsen is láthattuk, még bármi megtörténhet. Ha a jövőben is megtartjuk a mostani formánkat, akkor simán ott lehetünk a top 3-ban. Bízom benne, hogy jövőre eggyel magasabb osztályba lépünk.

Szécsi József