Fiatalok kerülnek a távozók helyére. Interjú Koszta Péterrel, a Putnok FC vezetőedzőjével

Az elmúlt bajnokságban szinte végig fej-fej mellett küzdött egymással a Putnok és a Kisvárda. Ebben az évben sincs szégyelleni valója a Putnoknak, hiszen nagyon erős a mezőny. Koszta Péter vezetőedzővel készítettem interjút.

 

koszta-peter-nava.hu.jpg

nava.hu

 

– Az előző bajnoki évben elért második helyezés után sokan úgy gondolhatták, hogy a mostani pontvadászatban is Önök lehetnek az egyik esélyesek. Milyen célokkal vágtak neki az évnek, s hogyan értékeli csapatának az őszi szezonban nyújtott teljesítményét?

– Az előző év egy kiugró eredmény volt, úgy érzem erőn felül teljesítettünk. A mostani bajnokságban erősebb mezőny jött létre, ezért reálisan úgy gondoltuk, hogy az első tízben kell végeznünk. A jelenlegi helyezésünk lehetne egy-két hellyel jobb, de nagyjából elfogadható a teljesítményünk. Sajnos az első 6 forduló nem úgy sikerült, ahogy vártuk.

– Mik az okai a viszonylag gyengébb szereplésnek?

– Későn alakult ki a keret, ezért a bajnokság közben kellett összeszoknunk, ami nem ment zökkenőmentesen. Nem rendelkezünk bő kerettel, ezért a sok sérülés és kiállítás miatt nem volt variálási lehetőségem. Több csapat is komolyan erősített, ezért sokkal erősebb a bajnokság. A Keleti csoportot  egy kicsit erősebbnek érzem, mint a többit.

– Eddig három távozóról, Horváth Szabolcs, Kovács Péter, Somogyi Marcell lehetett hallani. Milyen további változások várhatóak a játékosállományban, és melyik posztokat szeretné megerősíteni?

– Erősíteni szerintem nem nagyon tudunk, megpróbálunk tehetséges fiataloknak lehetőséget adni. A három említett személyen kívül még valószínűleg Máthé Gergő is eligazol. Helyükre, mint említettem fiatalok kerülnek.

– Hogy halad a felkészülésük? Miként készülnek és mik az eddigi tapasztalatai?

– Hetente négy edzésünk és egy vagy két edzőmeccsünk van. Múcsonyban, a Sajóvölgye Focisuli biztosít számunkra edzéslehetőséget és velünk edzenek az U19-es csapat játékosai is. Amit eddig elterveztem, azt elvégeztük, de természetesen majd a bajnokság eldönti, hogy hogyan. A tapasztalataim nem rosszak, de februárban a második fordulóban a REAC ellen kell jól játszani.

Szécsi József