Feljutott az NB2-be a Cegléd. Interjú Varga Attila vezetőedzővel

A Ceglédi VSE ragyogó évet produkál. Öt mérkőzéssel a szezon vége előtt feljutott a másodosztályba, emellett versenyben van a bajnoki címért is. Interjút készítettünk Varga Attila vezetőedzővel

 

varga-attila.jpg

 

– Gratulálok a másodosztályba való feljutáshoz! Öt mérkőzésetek van hátra a bajnokságból, kilenc pont az előnyötök a harmadik helyezett Cigándhoz képest. Ha netán mégsem jönne össze az ezüstérem, a három csoportot összevetve a legjobb harmadik hely már mindenképpen megvan. Ugye jól számoltam?
– Köszönjük! Igen a hétvégi győzelmünknek köszönhetően matematikailag is biztossá vált az NB2-es tagság! Nem dőlünk hátra, mert engem nem érdekel a harmadik hely, 20 hete vagyunk a második pozícióban, ha nem az első vagy a második helyen végzünk az nem hiba, hanem bűn!
– A tavasszal becsúszott két vereség, viszont legyőztétek a Nyíregyházát. Hogyan értékeled a bajnoki év eddigi részét?
– Az őszi szezonban annyira kiegyensúlyozottan és eredményesen szerepeltünk, hogy azt felülmúlni biztos voltam benne, hogy nem lehet. A Nyíregyháza legyőzése sokak szemében bravúr az én szemléletemben egy feladat volt, amit meg kellett oldanunk ahhoz, hogy versenyben maradjunk. A vereségek pedig törvényszerűek, mert megesküdtem volna arra, hogy előbb-utóbb mi is hullámvölgybe kerülünk. Remek játékosaim vannak, akik hamar átlendültek ezeken a dolgokon.
– A hétvégén felülmúltátok az utóbbi időben meglehetősen jól teljesítő Putnokot. Azt kaptad a találkozótól, amit vártál?
– Kemény mérkőzés volt, mind a két csapat jó formában várta a találkozót. Támadó szellemben futballozó csapatok élvezetes mérkőzését láthatták a nézők. Jól zártuk a területeket, a megszerzett labdákkal a második félidőben gyorsan és veszélyesen játszottunk. Szervezettek, hátul stabilak voltunk. A Putnok egy nagyon jól szervezett csapat, elégedett voltam.
– Megkaptátok-e már a licencet a másodosztályra?
– Cegléden is elindul a stadion rekonstrukció! Az utolsó mérkőzés után azonnal indulnak a munkálatok, egy kicsi, de szép új stadion épül, emiatt nem tudunk a városban játszani. Vezetőink előrehaladott tervekkel rendelkeznek, amiről inkább ők illetékesek nyilatkozni.
– Talán korai még erről beszélni, de jelenlegi formájában alkalmasnak érzed a csapatot arra, hogy gond nélkül bennmaradjon a másodosztályban, illetve milyen posztokat szeretnél megerősíteni?
– Egy osztállyal feljebb egy NB3-as csapat sosem alkalmas a feladatra. Igazolni kell és fogunk is, de természetesen több játékost szeretnék, ha maradna. A posztokról még tényleg korai.

Szécsi József